Theater, Dans & Film

Dans, toneel, mime, circus, kleinkunst, bewegingstheater, musical, muziektheater, performance, cabaret, poppenspel, documentaire – alle genres die theater dans en film raken, maken kans op ondersteuning door het Cultuurfonds.

Harry Wich Stipendium voor Leoni Pirenne

Op 18 september 2022 heeft Leoni Pirenne het Harry Wich Stipendium 2022 ontvangen in Villa Augustus in Dordrecht. De prijs is bestemd voor een afstuderende aan een van de vier scenografieopleidingen in Nederland en het bedrag van 12.500 euro kan besteed worden aan een vervolgstudie/-opleiding of aan professionele kosten.  

Meer weten?

Oase zoekt ervaren documentaire regisseurs

Voor Oase 2022 roepen we ervaren documentaire regisseurs op om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires en daarvoor een aanvraag te doen. Aanvragen kunnen t/m dinsdag 30 maart 2022 bij het Filmfonds worden ingediend.

Meer lezen?

Een aanvraag doen

Lees hier alles over het doen van een aanvraag of doe direct je aanvraag.

Producties

Er kan aangevraagd worden voor podiumproducties die uitzonderlijk zijn voor de producent én binnen het totale aanbod, bijvoorbeeld als er sprake is van bijzondere samenwerkingsverbanden, hoge kosten, specifieke locaties of innovatieve technologie.

Festivals en Talentenplatforms

Festivals die op landelijk niveau een theater-, dans- of filmgenre vertegenwoordigen en daarbij onderscheidend zijn, kunnen aanvragen voor nieuwe meerjarige onderdelen. 

(Nieuwe) talentenplatforms die op landelijk niveau onderscheidend zijn, kunnen op basis van een beleidsplan een aanvraag indienen. 

Publicaties en Tentoonstellingen

Er kan worden aangevraagd voor zeer uitzonderlijke publicaties en tentoonstellingen, als het project een onomstotelijk groot en landelijk bereik heeft. Het moet gaan om een algemeen en breed onderwerp op het gebied van het werkterreinen Theater, Dans & Film, dat toegankelijk is voor een algemeen en breed publiek.

Educatieprojecten

Doe een aanvraag voor educatieprojecten. Denk aan workshops, lesbrieven en documentaires. De projecten kunnen op elke doelgroep en leeftijd gericht zijn. 

Heeft u behoefte aan meer informatie?

Kiki Rosingh, adviseur Theater, Dans & Film K.Rosingh@cultuurfonds.nl voor speciale programma's, prijzen en stipendia

Jan Vos, adviesmedewerker Theater, Dans & Film J.Vos@cultuurfonds.nl voor aanvragen

Ellen Dijkman, assistent bestedingen Theater, Dans & Film E.dijkman@cultuurfonds.nl voor betaalverzoeken, administratieve wijzigingen en bij afwezigheid andere adviseurs

Speciale programma's

Eénmaal per jaar kan aangevraagd worden voor projecten binnen de volgende eigen programma’s van het werkterrein Theater, Dans & Film:

- Programmering urban podiumkunsten

- Oase: ontwikkelruimte voor documentaireplannen

- Horizon: denk- en ontwikkelruimte voor artistiek onderzoek

- TheaterTekstTalent Stipendium: voor een nieuw te schrijven theatertekst

Lees meer

Prijzen en stipendia

Het Cultuurfonds reikt jaarlijks een aantal prijzen uit, bestaande uit een financiële tegemoetkoming die de talentvolle maker in staat stelt zich artistiek te ontwikkelen. 

Lees hier meer

Vergaderdata en Adviescommissie

Aanvragen met een landelijk karakter worden drie maal per jaar behandeld door de Adviescommissie Theater, Dans & Film. Heb jij een mooi project liggen? Kijk hier voor de deadlines. 

Wat doen we niet?

Voor alle aanvragen gelden de algemene richtlijnen van het Cultuurfonds en de specifieke beleidsfocus voor het werkterrein Theater, Dans & Film. 

Lees verder