Theater, Dans & Film

Dans, toneel, mime, circus, kleinkunst, bewegingstheater, musical, muziektheater, performance, cabaret, poppenspel, documentaire – alle genres die theater dans en film raken, maken kans op ondersteuning door het Cultuurfonds.

W-ISH Fonds

W-ISH is er voor de (persoonlijke) artistieke ontwikkeling van makers in de hiphopdans en de urban sports. Makers kunnen een aanvraag indienen voor een project waarbij de artistieke ontwikkeling van henzelf als talent centraal staat. De regeling is ingesteld door ISH Dance Collective, als onderdeel van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020. Een aanvraag indienen kan tot 3 april 2023!

Lees hier verder!

Oase zoekt ervaren documentaire regisseurs

Voor Oase 2023 roepen we ervaren documentaire regisseurs op om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires en daarvoor een aanvraag te doen. Aanvragen kunnen t/m maandag 3 april 2023 bij het Filmfonds worden ingediend.

Meer lezen?

Urban theaterproducties gezocht!

Is jullie theater van plan om urban podiumproducties te programmeren?

Theaters en/of podia kunnen tot 15 februari 2023 een aanvraag doen voor een bijdrage van het Cultuurfonds om de programmering van urban podiumproducties mogelijk te maken. 

Een aanvraag doen

Lees hier alles over het doen van een aanvraag of doe direct je aanvraag.

Wat doen we niet?

Voor alle aanvragen gelden de algemene richtlijnen van het Cultuurfonds en de specifieke beleidsfocus voor het werkterrein Theater, Dans & Film. Kijk hier welke type aanvragen buiten onze richtlijnen vallen.

Lees verder 

Producties

Er kan aangevraagd worden voor podiumproducties die uitzonderlijk zijn voor de producent én binnen het totale aanbod, bijvoorbeeld als er sprake is van bijzondere samenwerkingsverbanden, hoge kosten, specifieke locaties of innovatieve technologie.

Festivals en Talentenplatforms

Festivals die op landelijk niveau een theater-, dans- of filmgenre vertegenwoordigen en daarbij onderscheidend zijn, kunnen aanvragen voor nieuwe meerjarige onderdelen. 

(Nieuwe) talentenplatforms die op landelijk niveau onderscheidend zijn, kunnen op basis van een beleidsplan een aanvraag indienen. 

Publicaties, tentoonstellingen en audiovisuele projecten

Er kan worden aangevraagd voor zeer uitzonderlijke publicaties, tentoonstellingen en audiovisuele projecten, als het project een onomstotelijk groot en landelijk bereik heeft. Het moet gaan om een algemeen en breed onderwerp op het gebied van het werkterreinen Theater, Dans & Film, dat toegankelijk is voor een algemeen en breed publiek.

Educatieprojecten

Doe een aanvraag voor educatieprojecten. Denk aan workshops, lesbrieven en documentaires. De projecten kunnen op elke doelgroep en leeftijd gericht zijn. 

Heeft u behoefte aan meer informatie?

Kiki Rosingh, adviseur Theater, Dans & Film K.Rosingh@cultuurfonds.nl voor speciale programma's, prijzen en stipendia

Jan Vos, adviesmedewerker Theater, Dans & Film J.Vos@cultuurfonds.nl voor aanvragen

Ellen Dijkman, assistent bestedingen Theater, Dans & Film E.dijkman@cultuurfonds.nl voor betaalverzoeken, administratieve wijzigingen en bij afwezigheid andere adviseurs

Speciale programma's

Eénmaal per jaar kan aangevraagd worden voor projecten binnen de volgende eigen programma’s van het werkterrein Theater, Dans & Film:

- Programmering urban podiumkunsten

- Oase: ontwikkelruimte voor documentaireplannen

- Horizon: denk- en ontwikkelruimte voor artistiek onderzoek

- TheaterTekstTalent Stipendium: voor een nieuw te schrijven theatertekst

Lees meer

Prijzen en stipendia

Het Cultuurfonds reikt jaarlijks een aantal prijzen uit, bestaande uit een financiële tegemoetkoming die de talentvolle maker in staat stelt zich artistiek te ontwikkelen. 

Lees hier meer

Vergaderdata en Adviescommissie

Aanvragen met een landelijk karakter worden drie maal per jaar behandeld door de Adviescommissie Theater, Dans & Film. Heb jij een mooi project liggen? Kijk hier voor de deadlines.