Cultuurfonds Overijssel verrast vijf organisaties met extra bijdrage

Vijf organisaties in Overijssel zijn de afgelopen dagen verrast door het Cultuurfonds. Zij zijn extra in het zonnetje gezet met een cheque ter waarde van 2.500 euro om hen in coronatijd een extra steuntje in de rug te geven. Dit bedrag komt bovenop de eerder dit jaar toegewezen bijdragen.
Zwolle, 4 december 2020
Cultuurfonds Overijssel verrast vijf organisaties met extra bijdrage

Ook de Overijsselse culturele- en natuurorganisaties zijn hard geraakt door de ingrijpende overheidsmaatregelen in een poging het coronavirus een halt toe te roepen. Daarom krijgen vijf organisaties een extra steuntje in de rug.

Elke werkdag is deze week een organisatie door het bestuur van Cultuurfonds Overijssel verblijdt met een cheque. “Juist nu is het zo belangrijk dat we de cultuursector in onze provincie een steuntje in de rug geven. Met deze chequeweek zorgen we ervoor dat een aantal organisaties zo snel mr nogelijk weeormaal aan de slag kan, zodra de beperkingen door de coronacrisis afnemen”, aldus Ineke Bruggeman, ambtelijk secretaris van het Cultuurfonds Overijssel.

De volgende organisaties hebben een cheque ontvangen uit handen van Andries Heidema, commissaris van de Koning en voorzitter van Cultuurfonds Overijssel, bestuurslid Dinand Webbink of Anneke Raven (burgemeester van Hellendoorn en vice-voorzitter van het Cultuurfonds Overijssel):

Stichting Museum Buurtspoorweg uit Haaksbergen

Museum Buurtspoorweg is het enige museum in Nederland dat de omvangrijke geschiedenis van de lokaalspoorwegen belicht. Op laagdrempelige wijze daagt deze stichting volwassenen en kinderen uit om op een andere manier te kijken naar het eigen erfgoed.

TAMTAM Objektentheater uit Deventer

TAMTAM Objektentheater blinkt al 40 jaar uit in kleinschalig en visueel theater met gevonden voorwerpen in de hoofdrol. Het gezelschap bracht dit jaar ‘The Tube’ op de planken, een bijzondere en coronaproof eenpersoonsvoorstelling.

Stichting de Vuurvogel uit Zwolle

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel stimuleert actieve muziekparticipatie door jongeren en het muziekklimaat in de regio Zwolle. De stichting organiseert onder meer een jeugdige versie van ‘The Night of the Proms’ met klassieke meesterwerken, swingende pop/rock en close-harmony.

Openluchtmuseum Ootmarsum uit Ootmarsum 

Het Openluchtmuseum Ootmarsum toont het leven in Twente van vroeger. Ook organiseert zij het Twents Songfestival ‘Wies met Nedersaksich’. In deze talentenjacht worden artiesten uitgedaagd om origineel materiaal te schrijven in hun eigen variant van het Nedersaksisch.

Natuurwerkgroep de Reest uit Dedemsvaart 

Natuurwerkgroep De Reest is een actieve natuurbeschermingsvereniging, die zich onder meer bezighoudt met het in kaart brengen van de dassenpopulatie aan de Overijsselse kant van het Reestdal. Onlangs heeft de werkgroep cameravallen geplaatst om de dassen te monitoren.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen, expertise, beurzen, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.