projecten
beeldende kunstLandelijkAmsterdam

Contemporary Fashion

Kraplappen, korsetten en klompen ouderwets? Niet voor de toonaangevende ontwerpers in de tentoonstelling Contemporary Fashion. Deze tentoonstelling is een ode aan deze ontwerpers die hun inspiratie haalden uit de Nederlandse klederdracht en die door middel van hun nieuwe ontwerpen de designs en vormgeving uit de klederdracht laten voortbestaan. Van 5 september 2018 tot en met 31 maart 2019 te zien in het Klederdrachtmuseum in Amsterdam.

“Een nieuw museum en de eerste tijdelijke tentoonstelling, met werk van top modeontwerpers, tonen aan hoe mooi en inspiratievol Nederlandse klederdracht is.” − Hans van Straten, adviseur beeldende kunst en vormgeving.

Ontwerpers
In de tentoonstelling worden kostuumstukken van onder andere de volgende ontwerpers getoond; Walter van Beirendonck, David Laport, Kasper Jongejan, Tess van Zalinge, Bas Kosters, Meeta Mastani & Marlies Visser, Viktor&Rolf, Antoine Peters, Elizabeth van der Helm, en Elke Wierenga.

Klederdrachtmuseum
Het Klederdrachtmuseum van Nederland belicht het vakmanschap, de artisticiteit en de passie waarmee de Nederlandse klederdrachten tot stand zijn gekomen. De collectie omvat een dwarsdoorsnede van de streekdrachten en volkskunst per regio. Iedere streek heeft zijn eigen dracht, met daarbinnen variaties per dorp en per levensfase, zoals die van een huwelijk of rouwperiode. Het museum telt 7 kamers, geschilderd in de voor een bepaalde regio kenmerkende kleuren en motieven. Per kamer komen ook verhalen van de dragers aan bod, die uitleg geven over de functie van de getoonde kleding uit onder andere Volendam, Marken, Hindeloopen, Staphorst, Spakenburg en Zeeland.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Welkom Today

Inclusieve tentoonstelling over stadje Welkom in Zuid-Afrika

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

NATURE – Design Triennial 2019

Wereldtop van designinnovaties in Kerkrade én New York

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Maria Lassnig - Ways of Being

Overzichtstentoonstelling van de Oostenrijkse kunstenaar

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Fashion Statements

Modetentoonstelling in het Amsterdam Museum

Bekijk project