projecten
Flevoland

De Pleisterplaats

De Pleisterplaats is een verhaal van GertSpeelt waarin landschapskunstwerk Riff, PD#18245 een belangrijke rol speelt. Stichting Wende 2001 biedt vertelvoorstellingen aan bij het landschapskunstwerk. Aan de voet van dit imposante kunstwerk beleven de bezoekers het verhaal van de Pleisterplaats. Het kunstwerk zelf vormt het schitterende decor van deze voorstelling.  

Het verhaal

‘Maar wat is het nu eigenlijk opa?’ Victor kijkt naar boven en ziet het gezicht van zijn oude opa. Opa is stil, zijn blik turend door de kale polder. Het is net alsof hij iets zoekt, alsof hij iets heeft verloren en nu probeert om het terug te vinden. 

Dan kijkt Victor nog eens beter naar opa’s ogen. Dat is gek, het is hem nooit zo opgevallen maar nu ziet hij pas dat het net is alsof het de ogen zijn die een verhaal vertellen. Ja dat is het, er is een verhaal, een verdrietig verhaal. Dat ziet hij nu heel duidelijk. Alleen, welk verhaal? 

En dan, zomaar opeens, kijkt opa met zijn droevige ogen naar beneden naar Victor. ‘Dat mijn jongen, dat is een pleisterplaats. Het is een plek om te schuilen, om rust en veiligheid te vinden. Een plek die we allemaal zo nu en dan eens nodig hebben omdat het leven soms hard en onvoorspelbaar is. Een plek ook, waar je, als je goed kijkt, opnieuw je doel kunt vinden. Maar zoals ik al zei, dan moet je goed kijken!’ Even is het stil maar dan zegt opa: ‘Kom jongen, laten we er naar toe gaan, dan zal ik je het verhaal vertellen dat verteld moet worden, het is het verhaal over de Pleisterplaats.’

Voorstellingen

De voorstelling speelt zaterdag 23 oktober in totaal 4x voor maximaal 50 personen per voorstelling, afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen. De voorstelling duurt ca. 30 minuten.

Kijk op de website van Stichting Wende 2001 voor meer informatie.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Flevolandnatuur

Voedselbos Zeewolde

Zeewolde beleeft samen de natuur en leert eetbare gewassen kennen.

Bekijk project
LandelijkFlevolandbeeldende kunstmuziek

Floriade Expo 2022

De Floriade Expo 2022 vindt plaats in Almere van 14 april tot en met 9 oktober 2022. Deze zevende editie van de internationale tuinbouwtentoonstelling staat dit jaar geheel in het teken van Growing Green Cities. Tijdens de expo 2022 is er een ruim aanbod van kunst, cultuur en events. Als tegenstelling tot de functionele en pragmatische benadering van de natuur in de paviljoens en tuinen, benadert het kunst & cultuurprogramma de natuur op een meer emotionele wijze – vanuit reflectie. Hoe hebben we de natuur door de eeuwen heen gecultiveerd en welke rol speelt het in ons dagelijks leven?

Bekijk project
Landelijknatuur

Fête de la Nature

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland vindt plaats op 2 ,3 & 4 september 2022.

Bekijk project
Limburg

Festival MAAS!

Van 8 tot 11 september vindt de eerste editie van Festival MAAS! plaats in Maastricht. Tijdens dit stad brede en interdisciplinaire weekend vol events stroomt de stad over van kunst, theater, sport, kennis en muziek. Je voelt het in de binnenstad en in de wijken: de Mestreechter Geis is uit de fles!

Bekijk project