projecten
Flevoland

De Pleisterplaats

De Pleisterplaats is een verhaal van GertSpeelt waarin landschapskunstwerk Riff, PD#18245 een belangrijke rol speelt. Stichting Wende 2001 biedt vertelvoorstellingen aan bij het landschapskunstwerk. Aan de voet van dit imposante kunstwerk beleven de bezoekers het verhaal van de Pleisterplaats. Het kunstwerk zelf vormt het schitterende decor van deze voorstelling.  

Het verhaal

‘Maar wat is het nu eigenlijk opa?’ Victor kijkt naar boven en ziet het gezicht van zijn oude opa. Opa is stil, zijn blik turend door de kale polder. Het is net alsof hij iets zoekt, alsof hij iets heeft verloren en nu probeert om het terug te vinden. 

Dan kijkt Victor nog eens beter naar opa’s ogen. Dat is gek, het is hem nooit zo opgevallen maar nu ziet hij pas dat het net is alsof het de ogen zijn die een verhaal vertellen. Ja dat is het, er is een verhaal, een verdrietig verhaal. Dat ziet hij nu heel duidelijk. Alleen, welk verhaal? 

En dan, zomaar opeens, kijkt opa met zijn droevige ogen naar beneden naar Victor. ‘Dat mijn jongen, dat is een pleisterplaats. Het is een plek om te schuilen, om rust en veiligheid te vinden. Een plek die we allemaal zo nu en dan eens nodig hebben omdat het leven soms hard en onvoorspelbaar is. Een plek ook, waar je, als je goed kijkt, opnieuw je doel kunt vinden. Maar zoals ik al zei, dan moet je goed kijken!’ Even is het stil maar dan zegt opa: ‘Kom jongen, laten we er naar toe gaan, dan zal ik je het verhaal vertellen dat verteld moet worden, het is het verhaal over de Pleisterplaats.’

Voorstellingen

De voorstelling speelt zaterdag 23 oktober in totaal 4x voor maximaal 50 personen per voorstelling, afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen. De voorstelling duurt ca. 30 minuten.

Kijk op de website van Stichting Wende 2001 voor meer informatie.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Flevolandnatuur

Voedselbos Zeewolde

Zeewolde beleeft samen de natuur en leert eetbare gewassen kennen.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Vertaaldag 2020

Bekijk project
Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Limburgnatuur

Uitbreiding Het Peelmuseum

Zoals de Peel in honderd jaar verandert en meegaat met zijn tijd, zo wil Het Peelmuseum haar verhaal over de Peel laten meegroeien met zijn tijd. Moderne landbouw is al lang niet meer het enige Moderne landbouw is al lang niet meer het enige dat het gebied drijft. Nu de samenleving vergrijst en verenigingen, voorzieningen en winkels verdwijnen, investeren inwoners volop in sociale verbinding en investeren ze in natuur met de uitbreiding van een bijenmuseum met grote bijentuin, fokprogramma voor de bijna uitgestorven zwarte bij en educatie over de bij. De nieuwe expositie geeft mensen uitleg over wat ze zelf kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen.

Bekijk project