projecten
theater, dans en filmLandelijkRotterdam

Genoeg is genoeg

Een voormalige gastarbeider is beland in een verzorgingstehuis. Hij wil genieten van zijn welverdiende oude dag, maar de wereld laat hem niet met rust. De stem van de eerste generatie Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond wordt zelden gehoord. Het toneelstuk 'Genoeg is genoeg' van Mahjoub Benmoussa is daarom uniek. Het wordt gespeeld op 28, 29 en 30 september in Studio de Bakkerij in Rotterdam.

Mahjoub Benmoussa
Mahjoub Benmoussa (72) is de tekstschrijver en één van de acteurs van het stuk. In 2003 werd de schrijver, acteur en toneelmaker door koningin Beatrix geridderd voor zijn rol als verbinder in onze multiculturele samenleving. 

De Kosmopoliet
Stichting De Kosmopoliet houdt zich bezig met het organiseren van culturele manifestaties voor autochtone Nederlanders en Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond die de belangstelling voor en de nieuwsgierigheid naar elkaar tussen deze twee bevolkingsroepen bevorderen.

Studio de Bakkerij
Studio de Bakkerij is gevestigd in een oude chocoladefabriek op de Bergweg 283 in Rotterdam. De begane grond van het pand is in de zomer van 2012 grondig onder handen genomen en in september 2012 open gegaan voor publiek.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Rust zacht Billy

Wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven?

Bekijk project