projecten
geschiedenis & letterenLandelijkLeiden

Goden van Egypte

Hoe dachten de oude Egyptenaren? Wat bood hen houvast? In het Rijksmuseum van Oudheden was de tentoonstelling 'Goden van Egypte' te zien. Conservator Maarten Raven bracht "de bezoeker indirect op het spoor van de idealen van de oude Egyptenaren, van hun wereldbeeld, hun gevoel voor orde en rechtvaardigheid." Honderden voorwerpen zijn ondersteund door korte inleidingen en heldere animatiefilmpjes. Speciaal voor jeugdige bezoekers worden bij deze tentoonstelling verschillende activiteiten georganiseerd.

Grote Goden Quiz
Voor kinderen is er bij de kassa een gratis audiotour verkrijgbaar. In de audiotour neemt quizmaster Osiris de kinderen mee op ontdekkingstocht langs de Egyptische hemel en aarde, tot in de onderwereld. Wie goed oplet tijdens de Grote Goden Quiz maakt met de Goden-bingokaart kans op een mooie prijs.

Familierondleidingen
De familierondleidingen in Goden van Egypte nemen u kriskras mee door de tentoonstelling. Met het hele gezin komt u langs beelden van Egyptische goden en godinnen, papyri met geheimzinnige spreuken en mummiekisten met hiërogliefen. Door het maken van spannende opdrachten ontdekken jullie samen wat deze mysterieuze tekens en objecten allemaal betekenen. Maak kennis met de goden, neem een kijkje in een tempel en verken de weg naar de Egyptische onderwereld.

Herfstvakantie
De schoolvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden staat deze herfst helemaal in het teken van Egypte. Kom in de Tempelzaal hiërogliefen schrijven, piramides bouwen met lego en amuletten knutselen. Ook geeft archeoloog Ben van Bercken op vrijdagmiddag 26 oktober 2018 een demonstratie mummificeren in het mummificatieatelier.

Kindercollege
Op zaterdag 10 november 2018 van 13.00 tot 14.00 uur kun je in het Rijksmuseum van Oudheden naar het het Kidsweek college over Egyptische goden: Osiris en Re - wat moet je ermee? Conservator Maarten Raven vertelt je in dit college van alles over de Egyptische godenwereld. In het oude Egypte draaide eigenlijk alles om de goden, en het waren er wel duizenden! In het college leer je de Egyptische goden kennen. Waar komen ze vandaan, waar wonen ze, wat doen ze en wat verwachten ze van de mensen?

Let op: deze tentoonstelling is helaas afgelopen. In de vaste tentoonstelling van het Rijksmuseum van Oudheden is het oude Egypte nog steeds te ontdekken. Bekijk de website om te zien welke activiteiten er momenteel worden georganiseerd. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project
Landelijkmuziek

Kindermuziekweek

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunsttheater, dans en film

PODCAST | Radio Einstein

Bekijk project