projecten
geschiedenis & letterenLandelijkLeiden

Goden van Egypte

Hoe dachten de oude Egyptenaren? Wat bood hen houvast? In het Rijksmuseum van Oudheden is de tentoonstelling Goden van Egypte geopend. Conservator Maarten Raven wil "de bezoeker indirect op het spoor brengen van de idealen van de oude Egyptenaren, van hun wereldbeeld, hun gevoel voor orde en rechtvaardigheid." Uit onder meer het Louvre en het British Museum zijn bijzondere beelden ingevlogen, speciaal voor deze afscheidsexpositie van Raven - die na 40 jaar met pensioen gaat. Honderden voorwerpen worden ondersteund door korte inleidingen en heldere animatiefilmpjes. Speciaal voor jeugdige bezoekers worden bij deze tentoonstelling verschillende activiteiten georganiseerd.

Grote Goden Quiz
Voor kinderen is er bij de kassa een gratis audiotour verkrijgbaar. In de audiotour neemt quizmaster Osiris de kinderen mee op ontdekkingstocht langs de Egyptische hemel en aarde, tot in de onderwereld. Wie goed oplet tijdens de Grote Goden Quiz maakt met de Goden-bingokaart kans op een mooie prijs. 

Familierondleidingen
De familierondleidingen in Goden van Egypte nemen u kriskras mee door de tentoonstelling. Met het hele gezin komt u langs beelden van Egyptische goden en godinnen, papyri met geheimzinnige spreuken en mummiekisten met hiërogliefen. Door het maken van spannende opdrachten ontdekken jullie samen wat deze mysterieuze tekens en objecten allemaal betekenen. Maak kennis met de goden, neem een kijkje in een tempel en verken de weg naar de Egyptische onderwereld.

Herfstvakantie
De schoolvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden staat deze herfst helemaal in het teken van Egypte. Kom in de Tempelzaal hiërogliefen schrijven, piramides bouwen met lego en amuletten knutselen. Ook geeft archeoloog Ben van Bercken op vrijdagmiddag 26 oktober 2018 een demonstratie mummificeren in het mummificatieatelier.

Kindercollege
Op zaterdag 10 november van 13.00 tot 14.00 uur kun je in het Rijksmuseum van Oudheden naar het het Kidsweek college over Egyptische goden: Osiris en Re - wat moet je ermee? Conservator Maarten Raven vertelt je in dit college van alles over de Egyptische godenwereld. In het oude Egypte draaide eigenlijk alles om de goden, en het waren er wel duizenden! In het college leer je de Egyptische goden kennen. Waar komen ze vandaan, waar wonen ze, wat doen ze en wat verwachten ze van de mensen?

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

MuseumTV

Online platform met het actuele tentoonstellingsaanbod

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

De Laatste Aai

Tentoonstelling over rouw rondom (huis)dieren

Bekijk project
Landelijkmuziek

Internationale Koorbiënnale Haarlem

Internationaal festival voor vocale ensembles

Bekijk project
Landelijkmuziek

aus LICHT

Driedaagse opera naar componist Karlheinz Stockhausen

Bekijk project