projecten
muziekLandelijk

Méér muziek in de klas

Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel onderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Dit doen ze onder andere door het opleiden van vakdocenten, het stimuleren van samenwerking tussen scholen en andere muziekinstituten, en meer aandacht voor muziek in de media.

Muziek helpt de ontwikkeling
Wetenschappelijk onderzoek leert ons dat kinderen muziek nodig hebben. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties.

Ilse DeLange geeft muziekles
In samenwerking met Schooltv zijn twaalf video's gemaakt die een schoolklas kan oppeppen. Met de verschillende muzikale activiteiten als zingen, bewegen, luisteren en noteren geeft Ilse DeLange de klas in korte tijd een muzikale energieboost. Zo is via de website een klassieke muziekles te volgen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Kindermuziekweek

Bekijk project
Landelijkmuziek

Talenttraject Jong Metropole

talenttraject Jong Metropole 2019/2020

Bekijk project
Landelijkmuziek

Le Guess Who? 2019

Het toonaangevende festival voor ontdekking, samenwerking en muzikaal grenzen verleggen.

Bekijk project