Winactie: Stadsvernieuwing in Rotterdam

Rotterdam is misschien wel de meest interessante stad van Nederland als het gaat om stadsvernieuwing. Het inspirerende boek 'Stadsvernieuwing in Rotterdam', uitgegeven door NAi boekverkopers, geeft inzicht in de ontwikkelingen in vijf stadsvernieuwingswijken tussen 1970 en 1990. Wij hebben 5 exemplaren te vergeven!
Deze actie eindigt op 06/04/2020.
Winactie: Stadsvernieuwing in Rotterdam
Fotocredits:
Rotterdam in de jaren '70

Het inspirerende boek Stadsvernieuwing in Rotterdam geeft inzicht in de ontwikkelingen in vijf stadsvernieuwingswijken tussen 1970 en 1990. Maar het blikt niet alleen terug: ook is er aandacht voor de betekenis die de stadsvernieuwing van toen heeft voor het tegenwoordige Rotterdam en voor de vraag hoe de toenmalige aanpak ook waardevol kan zijn voor transities in de stad van nu.  

Vanaf 1974 kocht de gemeente onder de bezielende leiding van stadsvernieuwingswethouder Jan van der Ploeg verwaarloosde huizen op. In enkele tientallen jaren werden zo’n 70.000 woningen gerenoveerd of vervangen door kleinschalige nieuwbouw. Het ‘bouwen voor de buurt’ vierde hoogtij.

De aandacht die deze wijken rond het centrum in de jaren zeventig kreeg, had vooral te maken met de barre woonomstandigheden. Anno nu zijn de stadsvernieuwingswijken geliefde woonwijken die meer en meer onderdeel worden van het ‘hippe’ Rotterdam.

Auteur Ben Maandag schrijft over architectuur, stedenbouw en de geschiedenis van Rotterdam. In dit boek wordt er speciale aandacht geschonken aan de Afrikaanderwijk, het Oude Noorden, het Oude Westen, Feijenoord, Noorder Eiland en Crooswijk en interviews met betrokkenen van destijds en huidige stadsmakers.

Winactie

We mogen 5 exemplaren t.w.v. € 29,95 van het boek verloten onder onze donateurs. Wilt u kans maken? Stuur dan vóór 6 april 2020 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘Stadsvernieuwing' en in de mail uw naam en adres. 

Nog geen donateur? Meedoen met onze acties én cultuur, natuur en wetenschap steunen kan al voor € 5 per maand.