Vacature bestuursleden Groningen

met expertise (Nieuwe) media, beeldende kunst en natuur

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere fonds in Nederland en investeert in kunst, cultuur, erfgoed en natuur. Naast een landelijk bureau zijn er twaalf afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving.

Wij zoeken voor de afdeling Groningen per 1 januari 2023

Bestuursleden
met expertise (Nieuwe) media, beeldende kunst en natuur


Wat ga je doen?

Als bestuurslid besluit je onder voorzitterschap van René Paas, de commissaris van de Koning in de provincie Groningen, samen met een inspirerende groep van 8 experts, vier maal per jaar over de ingediende aanvragen op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis & letteren, monumentenzorg & erfgoed, muziek, theater, dans & film en natuur in de provincie Groningen. Alle ingediende projecten zijn van een advies voorzien door het bureau van de afdeling. Je denkt mee over de adviezen op alle terreinen. Je brengt je expertise in ten aanzien van de aanvragen op het gebied van (nieuwe) media, beeldende kunst en natuur en brainstormt mee over de landelijke en afdelingsstrategie van het fonds. Je bent ‘ambassadeur’ en bezoekt op uitnodiging af en toe de projecten waaraan het fonds bijdraagt.

Wat neem jij mee?

Wij verwachten van jou dat je affiniteit hebt met cultuur en natuur, met name in de provincie Groningen. Je beschikt over de benodigde expertise op het gebied van (nieuwe) media, beeldende kunst en natuur.

Wat bieden wij jou?

  • Vrijwilligerswerk met een geweldig doel: het stimuleren van meer kunst, cultuur en natuur;
  • Meedenken met en meedoen aan de strategie van de afdeling Groningen en het landelijke fonds;
  • Bijeenkomsten georganiseerd door het Cultuurfonds en prijsuitreikingen;
  • Uitnodigingen voor projectbezoeken die met steun van het fonds tot stand zijn gekomen.

Wie ben jij?

Het bestuur streeft bij haar samenstelling naar een afspiegeling van de Groningse samenleving. Het maakt niet uit wie of wat je bent maar wat je meebrengt voor het Cultuurfonds. Indien kandidaten zelf actief zijn hoeft dit geen belemmering te betekenen voor een bestuurslidmaatschap.

Enthousiast geworden?

Stuur dan je motivatiebrief met cv voor 1 november 2022 per e-mail naar het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen: groningen@cultuurfonds.nl
Wij kijken uit naar je sollicitatie!