Zilveren Anjer 2018 toegekend

Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Zilveren Anjer dit jaar toe aan Piet de Boer uit Volendam, Alice van Romondt van Aruba en Hans van der Ven uit Den Haag. De onderscheiding werd woensdagochtend 30 mei aan hen uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, in het Koninklijk Paleis Amsterdam.
18 april 2018
Zilveren Anjer 2018 toegekend

Piet de Boer (1942, Dordrecht) krijgt de Zilveren Anjer voor zijn grote bijdrage aan het Volendams Opera Koor, in het bijzonder zijn rol als voorzitter. Alice van Romondt (1949, Aruba) wordt onderscheiden vanwege haar bijzondere bijdrage ter bevordering van de cultuur, de literatuur en de kunsten op Aruba. Hans van der Ven (1942, Den Haag) krijgt de onderscheiding voor zijn rol als mecenas, in het bijzonder voor zijn bijdrage aan de verwerving van kunstwerken die belangrijk zijn voor het cultureel erfgoed van Nederland.

Zilveren Anjer
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.