projecten
Noord-Brabant

100e muurschildering Blind Walls Gallery

In 2021 realiseert Blind Walls Gallery de honderdste muurschildering in de openbare ruimte van Breda. Deze mijlpaal wordt op bijzondere wijze gevierd op het Planciusplein. 

  • wijk Heuvel in Breda

Heuvel

De wijk Heuvel wordt door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed gezien als naoorlogs gebied met bijzondere cultuurhistorische betekenis. De huidige (grotendeels jonge) bewoners zijn hiervan weinig bewust. De wijk bevindt zich momenteel in een transformatie. Hele straten zijn gesloopt en nieuwbouw nadert voltooiing. Er wordt gestreefd naar meer diversiteit en verbinding tussen bewoners.

Honderdste muurschildering

De honderdste Blind Walls Gallery muurschildering maakt bewoners, en bezoekers, bewust van de bijzondere historische waarde en het actuele karakter van de wijk. Bewoners worden betrokken bij het realisatieproces, een pop up expositie en de onthulling van de schildering.

Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Je kunt de muurschilderingen ontdekken via deze website of tijdens een rondleiding met een ervaren gids. Meer weten? Kijk op hun website.


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Noord-Brabantnatuur

Voedselbos Woest

Ontwerp en aanleg van niet-commercieel openbaar voedselbos

Bekijk project
Noord-Brabant

Groene daken voor de Kievitstraat in Breda

Elf huishoudens uit de Kievitstraat in de Bredase wijk Belcrum hebben de handen ineengeslagen om hun straat te vergroenen. Door de aanleg van sedumdaken dragen de buurtgenoten bij aan het tegengaan hittestress en het verbeteren van waterbeheer en biodiversiteit. In totaal is er een oppervlak van 138 m2 aan groene daken aangelegd. Het Buurtnatuur- en waterfonds heeft €5.000 bijgedragen aan het project, dat door Stichting Wijkraad Belcrum werd ingediend.

Bekijk project
Noord-Brabantbeeldende kunst

Encounter #6

Geborduurde littekens en de verhalen erachter

Bekijk project
Noord-Brabantbeeldende kunst

The Ghosts of Sunday Morning

Ode aan de vakmensen van het Europees Keramisch Werkcentrum

Bekijk project