projecten
theater, dans en filmLandelijk

Extreem Gelijk

In Extreem Gelijk wordt het publiek geconfronteerd met allerlei extreme meningen die op dit moment in de Nederlandse samenleving waarneembaar zijn.

Extreem Gelijk is een theatervoorstelling van Studio 52nd. Professionele theatermakers maken de voorstelling op basis van teksten die door jongeren worden geschreven. 

Aan de hand van een teksttheater en fysiek theater ziet het publiek drie personages die wachten op de komst van Amjad, een vluchteling. Op het moment dat de personages een welkomsfeest voor Amjad organiseren, komen ze erachter dat ze alle drie heel verschillend denken over bepaalde actuele onderwerpen. 

In Extreem Gelijk komen verschillende extreme meningen ter tafel en geen enkele mening wordt beter geacht dan een andere. De voorstelling heeft als doel via deze teksten de aanwezigheid van extreme meningen te herkennen en te erkennen, jongeren met een extreme mening zich gehoord te laten voelen en tegelijkertijd een spiegel voor te houden, door zoveel verschillende meningen op hetzelfde moment te tonen.

Project gesteund door:

Fonds ZOZ

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie Father Figure, het vervolg op de dansvoorstelling Father Father, waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project