projecten
beeldende kunst

STRP Festival 2022 - The Art of Listening

Van 13 t/m 16 april 2023 duikt STRP Festival dieper in het thema 'The Art of Listening'. In een wereld waar de schreeuw overheerst en stilte een schaars goed is geworden, vraagt STRP zich af hoe we de kunst van het luisteren kunnen herwaarderen en terugwinnen. Hoe zou een omgeving voor actief en empathisch luisteren eruitzien

  • Erratic Weather - Maotik

Samen met ontwerpers, makers en denkers organiseert STRP een divers en inclusief festival van grote actuele waarde, met een programma dat opdrachtgeverschap stimuleert en de publieke belangstelling voor kunst en cultuur vergroot. Het relevante vraagstuk wordt op een multidisciplinaire en uitdagende wijze onder de aandacht van een breed publiek gebracht.

STRP zet een open dialoog op over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst. The Art of Listening laat makers en publiek luisteren naar elkaar, de natuur, de stilte en stemmen uit andere culturen die gehoord moeten worden. Het programma bestaat uit een expositie, een educatief programma, dialoogprogramma STRP Scenario en een experimenteel muziekprogramma.

Bijdrage Cultuurfonds

Het Cultuurfonds draagt 25.000 euro bij aan het festival. Het festival kijkt naar technologie en de toekomst en is bewust van rol en betekenis. Ook investeert het in kunstenaars en biedt het programma ruimte voor een actueel en constructief dialoog.

Meer weten?

Meer weten over STRP Festival, kijk dan op hun website.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

beeldende kunst

Tentoonstelling 'Hockney's Eye'

Teylers Museum staat in het teken van het werk van David Hockney, een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars van dit moment. In Hockney’s Eye worden Hockneys tekeningen, schilderijen en fotografische en digitale werken niet alleen in de tentoonstellingszaal getoond, maar ook geïntegreerd in de historische zalen van het museum. Maak kennis met Hockneys eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. Ontdek hoe hij hiermee experimenteert en kijk door zijn ogen naar het werk van oude meesters.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Nieuw Evoluon: expo RetroFuture

Next Nature presenteert met de tentoonstelling 'RetroFuture' ideeën, ervaringen, wetenschap, kennis, kunst en fictie over de toekomst van gisteren: hoe dacht men vroeger dat de toekomst - ons heden - er uit zou zien? Welke toekomstideeën hebben onze maatschappij vormgegeven of juist in de problemen gebracht? RetroFuture is de eerste tentoonstelling over de toekomst van gisteren; met kunst, vormgeving, film, theorie, wetenschap en science fiction voor iedereen die zich bezighoudt met de dag van morgen. RetroFuture wordt de openingstentoonstelling voor het iconische Evoluon in Eindhoven, dat in de herfst van 2022 haar deuren weer opent voor een groot en breed publiek.

Bekijk project
Gelderlandbeeldende kunst

Gender Trilogy

Dat Bolwerck presenteert in samenwerking met Theater Hanzehof de tentoonstelling Gender Trilogy, die onze historische en lokale gender-denkbeelden uitdaagt en daarbij de restricties van stereotypes overstijgt. De presentatie bij beide instellingen laat een trilogie van het werk van beeldend kunstenaar en fotograaf Diana Blok (1952) zien.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Podcast Kunst is Lang

De gratis podcast Kunst is Lang is een samenwerking tussen online kunstmagazine Mister Motley en kunstjournalist Luuk Heezen, ontstaan vanuit de behoefte aan een gesprek over hedendaagse Nederlandse beeldende kunst dat zowel toegankelijk als inhoudelijk is. Je hoort elke week een uitgebreid gesprek met een kunstenaar over het laatste werk, inspiratiebronnen en drijfveren. Mét diepgang, maar zonder ingewikkeld jargon.

Bekijk project