projecten
beeldende kunstLandelijkAmsterdam

Welkom Today

Welkom Today is een meerstemmige vertelling over het goudmijnstadje Welkom in Zuid-Afrika en is ontstaan vanuit de samenwerking tussen fotografen Ad van Denderen en Lebohang Tlali. De tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam combineert fotografie, film en tekst, en is te zien van 18 mei tot en met 13 oktober 2019.

Post-apartheid
In dit project wordt de post-apartheid periode op een hedendaagse, inclusieve manier verbeeld door middel van oude en nieuwe foto’s van Ad van Denderen, Lebohang Tlali en scholieren tot familiealbums, krantenarchieven en interviews door Margalith Kleijwegt. 

Welkom in Suid-Afrika
Bijzonder vervolg op veel geprezen fotoboek Welkom in Suid-Afrika uit 1991. Begin jaren 90 reisden fotograaf Ad van Denderen en Margalith Kleijwegt naar Welkom, om de laatste dagen van apartheid vast te leggen. De oplopende spanningen tussen de witte en zwarte gemeenschappen leidden regelmatig tot onrust. De stad werd gezien als een voorbeeld van hoe dingen kunnen mislopen tijdens het veranderingsproces.

'Niet alleen Welkom is sinds de afschaffing van apartheid veranderd, maar ik ook. Ik kijk 27 jaar later met andere ogen naar die plek. In plaats van in te zoomen zoals ik toen deed, zoek ik nu naar minder confronterende en eenduidige beelden.' - Ad van Denderen

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Monet - Tuinen van verbeelding

Tentoonstelling Tuinen van verbeelding

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

In the Age of Post-Drought

Tentoonstelling over wereldwijde waterproblematiek op Dutch Design Week

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Jonge Rembrandt - Rising Star

Tentoonstelling van het vroegste werk van Rembrandt

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Dag van de Tentoonstelling

Uitreiking Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs en tentoonstelling ‘Monet – Tuinen van verbeelding’

Bekijk project