Brabants Boek Present onder grote belangstelling gepresenteerd

Vers van de drukpers en in een oplage van meer dan 10.000 exemplaren. Het Brabants Boek Present werd vandaag onder grote belangstelling gepresenteerd in de thuisstad van schrijver Jeroen Thijssen.
's Hertogenbosch, 5 september 2020
Brabants Boek Present onder grote belangstelling gepresenteerd
Fotocredits:
Schrijver Jeroen Thijssen. Foto: William van der Voort

Het Cultuurfonds Noord-Brabant en Uitgeverij Tilt maken voor de tweede keer deze literaire actie in de provincie mogelijk. Van zaterdag 5 t/m zondag 13 september 2020 wordt dit boek gratis meegegeven aan lezers in 61 Brabantse boekwinkels, bij een besteding van minimaal 12,50 euro.

Met De terugkeer schrijft Thijssen een intrigerend familieverhaal dat speelt in Brabant. Vanaf pagina één neemt hij de lezer mee naar de straten van de binnenstad van Den Bosch waar hij zelf ook woont en werkt. Bezoekers van boekhandel Adr. Heinen werden vandaag getrakteerd op een gesigneerd exemplaar van het Brabants Boek Present, een ontmoeting met de auteur en een optreden van sopraan Laetitia Gerards.

Foto: William van der Voort

Boekhandelaar André Stikkers: ,,Jeroen Thijssen is een veelzijdige Bossche auteur die het vermogen heeft om niet voor de hand liggende onderwerpen in prachtig proza toegankelijk te maken voor een breed publiek.”

Over het boek 

Foto: William van der Voort

Wanneer Simon naar Nederland komt om afscheid van zijn stervende moeder te nemen, ziet hij voor het eerst sinds vijfentwintig jaar zijn broer en zus terug. Na de mysterieuze dood van hun vader viel het gezin uit elkaar en emigreerde Simon naar Indonesië. Aan het sterfbed van zijn moeder kan Simon zijn broer Thieu niet langer uit de weg gaan. Welke rol speelde hij eigenlijk bij de dood van hun vader? En wat is er gebeurd in de schuur?

Over de schrijver

Jeroen Thijssen (1959) is historicus, schrijver en journalist. Hij schreef onder andere voor het magazine Kassa en meer dan vijftien jaar voor dagblad Trouw. Eerder schreef hij de romans Broeder (2007) en het veelgeprezen Solitude (2014). In zijn laatste boek Hazer (2017) beschrijft hij hoe de kraakbeweging zijn eigen ondergang tegemoet gaat en het moeizame verloop van de opbouw van een gemeenschap in de jaren tachtig. Boeken van Thijssen stonden op de longlist van de Libris Literatuur Prijs en de Brusseprijs.

Deze editie van het Brabants Boek Present komt tot stand in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Vorig jaar werd het eerste present geschreven door de Eindhovense schrijver Henk van Straten. Het doel van de actie is om Brabants literair toptalent een kans te geven nieuw werk te schrijven, bedoeld voor een groot publiek in de provincie.

Ga voor meer info naar: Brabantsboekpresent.nl.

Foto: William van der Voort