Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 35 projecten

Het Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het derde kwartaal van 2020 132.606 euro toegekend aan 35 natuur- en cultuurprojecten.
's Hertogenbosch, 24 september 2020
Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 35 projecten
Fotocredits:
Norbertinesse priorij Sint-Catharinadal. (Bron: BrabantseBiesbosch, 2017, Wikimedia Commons)

Het bestuur is zeer onder de indruk van de schrijversresidentie in het kader van het provinciale initiatief ‘Brabants Kloosterleven’ waarmee het kloosterleven een breder publiek krijgt en de kloosters recreatief worden ontsloten. Roman- en toneelschrijver Marijke Schermer dompelt zich daarvoor in oktober 2020 een week onder in het kloosterleven in Oosterhout. Het initiatief komt van literaire organisatie Tilt uit Tilburg dat hiervoor een bijdrage krijgt om het project uit te voeren.

Ook de muziektheatervoorstelling ‘Nummer 14’, over het heldendom van Johan Cruijff door Stichting Tilburgs Hoop, en MOMENTUM, een muziektheaterproject met Eindhovense kinderen, vitale ouderen en kwetsbare deelnemers met verschillende achtergronden, spreken tot de verbeelding. 

In de bijlagen staat een nadere beschrijving van de Top 5 van het derde kwartaal 2020.

Over het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds is voorvechter van een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbinden en verrijken. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. We nodigen particulieren, stichtingen en bedrijven uit om ook een bijdrage te leveren, in geld, tijd of kennis. Zo versterken we cultuur en natuur ook voor de volgende generaties. Het Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de twaalf provinciale afdelingen.