Cultuurfonds Noord-Brabant steunt 50 projecten met bijna € 340.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het laatste kwartaal van 2021 voor 338.467 bijgedragen aan 50 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.
's-Hertogenbosch, 23 december 2021
Cultuurfonds Noord-Brabant steunt 50 projecten met bijna € 340.000

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe, waar het bestuur deze keer van onder de indruk was. De volledige lijst met toekenningen uit deze vierde ronde.

Voedselbos Lage Mierde

Stichting Voedselbos Lage Mierde kan voor haar project rekenen op een bijdrage van € 10.000. 

Een stuk grasland van 1.8 ha wordt omgevormd tot voedselbos. De dorpsraad is dit initiatief gestart om meer verbinding en natuurbeleving in Lage Mierde te creëren. Het voedselbos krijgt drie poelen voor waterbeheer (i.s.m. waterschap De Dommel), oogstcirkels vol fruitbomen, een schooltuin, ontmoetingsplek en struweelbeplanting voor beschutting, nestgelegenheid en voedsel voor dieren. Bewoners kunnen zich inschrijven voor een oogstdeel. 

Music Film Festival

Stichting Music Film Festival ontvangt voor het Tilburgse evenement een bijdrage van € 10.000.

Het nieuwe Music Film Festival (MMF) selecteert films uit de hele wereld waarin muziek en/of muziekartiest(en) centraal staan. Een combinatie van film, livemuziek, interviews, debatten, workshops, masterclasses en exposities van muziekfoto’s en muziekparafernalia. De eerste editie van het internationale filmfestival vindt van 7 tot en met 10 april 2022 plaats op diverse locaties, zoals Jazzpodium Paradox, filmhuis Cinecitta en Theaters Tilburg. 

‘Hoor de vrouwen zingen’

Stichting DaVida kan voor de live gespeelde muziekdocumentaire ‘Hoor de vrouwen zingen’ rekenen op een bijdrage van € 10.000.

De productie schetst de gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in Kamp Vught tijdens WOII: een groepje gevangen verzetsvrouwen houdt de moed erin door te zingen. Ze schrijven geestige ironische teksten op bekende liedjes. Deze teksten zijn bewaard gebleven onder de titel "Hoor de vrouwen zingen" en vormen het uitgangspunt voor de voorstelling. De première vindt in juni 2022 in Nationaal Monument Kamp Vught plaats en gaat daarna op tournee door het land.