Cultuurfonds Noord-Brabant steunt Stadsopera De Reiziger en 62 andere projecten

Aan 63 natuur-en cultuurprojecten is een totale bijdrage van 327.595 euro toegekend in het vierde kwartaal door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, waaronder Stadsopera De Reiziger.
's Hertogenbosch, 16 december 2019
Cultuurfonds Noord-Brabant steunt Stadsopera De Reiziger en 62 andere projecten

De 'Odyssee' van Homerus is het meest bekende verhaal over het menselijke doorzettingsvermogen en de zoektocht naar een thuis. In stadsopera De Reiziger door Stichting Demokos, varen bezoekers in augustus 2020 op fluisterboten over de Bossche Binnendieze in Den Bosch, waar de persoonlijke odyssees van 4 solisten worden gekoppeld aan dé algemene beproeving voor elke samenleving: de kunst van het samenleven. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een instrumentaal ensemble en kamerkoor Capella Brabant.  

Documentaire-serie Suikerhoek

Nog geen 150 jaar geleden was West-Brabant de belangrijkste producent van suiker, gewonnen uit de suikerbiet. ENTROP&DEZWARTFILMS, Omroep Brabant en Suikerunie slaan de handen ineen voor een 10-delige docu-serie, waarin het nooit eerder in filmvorm vertelde verhaal van de Brabantse suikerindustrie wordt vertoond en de geschiedenis belicht. Voor deze regio is het verhaal van groot cultuurhistorisch belang; de suikerindustrie gaf de streek een industriële boost.

Theaterproject Waskracht Helmond 

Rondtrekkend improvisatietheater - dat is Waskracht Helmond. In juni 2020 is het tijd om de vuile was buiten te hangen, en er op die manier achter te komen: ook mijn buurman heeft koffievlekken op zijn shirt. Of, om maar wat sociale thema's te noemen: iedereen worstelt weleens met vooroordelen, groeps-en prestatiedruk. Voor dit project werken amateurs en professionele makers samen, maar ook het publiek wordt gevraagd om mee te denken. 

... en nog vele andere cultuur-en natuurprojecten!

In de bijlage Toekenningen leest u aan welke 60 projecten dit kwartaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Noord-Brabant.

Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Noord-Brabant? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Noord-Brabant.