Cultuurimpuls in Noord-Brabant: kunstenaars gezocht voor cultuur in de buurt!

Het Cultuurfonds Noord-Brabant roept kunstprofessionals op om cultuurprojecten in te sturen die cultuur brengen naar de buurten in deze moeilijke periode waarin we afstand moeten houden, maar wel een mooie cultuurimpuls kunnen gebruiken. Er is hiervoor 60.000 euro vrijgemaakt- door het Cultuurfonds én de Provincie Noord-Brabant- uit het Buurtcultuurfonds.
10 april 2020
Cultuurimpuls in Noord-Brabant: kunstenaars gezocht voor cultuur in de buurt!
Fotocredits:
Project Lichtpuntjes van Remko Smids en Karina Kroft.

De projecten moeten gericht zijn op het brengen van cultuur in de buurt en waarbij wordt samengewerkt met andere betrokkenen, zoals zorginstellingen, buurtverenigingen en woningcorporaties. Uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, zoals de anderhalve meter afstand en de strikte beperkingen voor fysieke bijeenkomsten.

Buurtcultuurfonds met 60.000 euro
Het Buurtcultuurfonds, een gezamenlijk fonds van de Provincie Noord-Brabant en het Cultuurfonds,  financiert 50% van de cultuurprojecten, met een maximum van 10.000 euro per project. In totaal is er 60.000 euro beschikbaar.

Provinciebestuurder Anne-Marie Spierings (Cultuur): 'Prachtig dat we samen met het Cultuurfonds Noord-Brabant zo snel cultuur kunnen inzetten in deze bijzondere periode. Cultuur is niet alleen ter vermaak, maar ook onder meer om te inspireren en te verbinden . Dit fonds is specifiek bedoeld om met cultuur de samenleving hechter en sterker te maken.  Daar hebben we op dit moment meer dan ooit behoefte aan. Goed dat we daarvoor ook cultuur inzetten'. 

Vóór 1 mei!!
Dien je aanvraag snel in, want ze worden bekeken op volgorde van binnenkomst. En doe dat vóór 1 mei aanstaande. Cultuurfonds Noord-Brabant houdt wel vast aan de richtlijnen, maar versnelt de procedure: aanvragen worden binnen één week behandeld.

Hoe werkt het?
Via www.cultuurfonds.nl/fonds/buurtcultuurfonds-provincie-noord-brabant kan het aanvraagformulier van het Buurtcultuurfonds worden gedownload. Na invullen kan het gemaild worden naar noordbrabant@cultuurfonds.nl.

Meer weten?
Voor vragen over de regeling kan contact worden opgenomen met Olga Raaymakers: oraaymakers@brabant.nl. Voor hulp en advies bij het aanvragen kan contact worden opgenomen met Joosje Duindam: joosje.duindam@kunstlocbrabant.nl.