Nieuwe ontmoetingsplek langs Wilhelminakanaal op burgerinitiatief

Als actieve bewoners, meedenkende bestuurders en goede ontwerpers samenwerken, kunnen er mooie dingen ontstaan. Een voorbeeld is het eerste icoonproject Zandpoort in Tilburg, één van 48 projecten die steun is toegekend voor het derde kwartaal van 2018.
21 september 2018
Nieuwe ontmoetingsplek langs Wilhelminakanaal op burgerinitiatief
Fotocredits:
Maquette van het project Zandpoort

Zandpoort is een ambitieus burgerinitiatief dat na een proces van drie jaar zal resulteren in een permanent iconisch werk langs het Wilhelminakanaal. De vorm, een grote schommelpergola met zitbanken, is ontleend aan de rode, majestueuze kranen en stapels containers aan de overzijde van het kanaal. Het werk Zantpoort draagt bij aan de wens van bewoners om nieuwbouwwijk Reeshof in Tilburg meer identiteit te geven en om een ontmoetingsplek te creëren. Zandpoort, met een afmeting van 15 meter breed en 4,5 meter hoog, krijgt een ontspannings- en ontmoetingsfunctie. Er wordt een strandje aangelegd en Reeshof Cultuur buigt zich over culturele programmering op deze locatie. Het kunstwerk is in opdracht van de bewoners ontworpen door kunstenaarscollectief Observatorium. Het project ontvangt een bijdrage van €25.000 uit het Buurtcultuurfonds van de provincie Noord-Brabant.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft in de vergadering over het derde kwartaal van 2018 een bedrag van  € 244.023 toegekend aan totaal 48 natuur- en cultuurprojecten.