Winactie | Tickets BredaPhoto 2020

BredaPhoto is de grootste fototentoonstelling van de Benelux. Dit jaar is de negende editie van 9 september tot 25 oktober, en wij hebben tickets te vergeven! Nationale en internationale topfotografen tonen - samen met nieuw talent - hun werk door de hele stad Breda. Zowel in musea als in de publieke ruimte.
14 september 2020
Winactie | Tickets BredaPhoto 2020
Fotocredits:
'Black Joy and Resistance', Adreinne Waheed

Het thema dit jaar is The Best Times, The Worst Times. De titel is geïnspireerd op de openingsalinea van het boek “Tale of two Cities” geschreven door Charles Dickens en voor het eerst gepubliceerd in 1859. Toepasselijker had het thema van BredaPhoto 2020 nauwelijks kunnen zijn, in dit jaar waarin de wereld in de ban is van de wereldwijde corona-epidemie en er overal mensen opstaan tegen racisme. 

Ook het campagnebeeld uit de serie 'Black Joy and Resistance' van Adreinne Waheed – een foto van een zwarte man met een kleurrijke sjaal voor zijn neus en mond – had nauwelijks beter gekozen kunnen zijn.  Enerzijds symboliseert het verzet, maar door de sprankelende kleuren en het speelse karakter van de slang rond de nek is het ook een bron van optimistische energie.

China Imagined


100.000 People Wearing Masks, Coca

Op BredaPhoto 2020 is er speciale aandacht voor China. De Grote Kerk staat in het teken van 'China Imagined'. Curator Ruben Lundgren hoopt dat bezoekers via de expositie een ruimer beeld van China te zien krijgen dan dat land met een streng, totalitair systeem. 

‘Twintig fotografen met een documentaire-inslag vertellen een ander verhaal’, vertelt Lundgren voor Kunstmagazine MUZE van AvroTros. Daarbij ontbreekt de actualiteit niet: de Chinese fotograaf Coca laat met zijn '100.000 People Wearing Masks' het veranderde straatbeeld zien in China, waar iedereen nu met een mondkapje loopt. Ook in Europa wordt dat een steeds gewoner verschijnsel. 

Winactie

We hebben 3x2 tickets te verloten voor BredaPhoto, onder onze donateurs. Wil je kans maken? Stuur dan vóór dinsdag 29 september 2020 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel ‘BredaPhoto' en in de mail je naam en adres. 

Join
Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor onze samenleving. Vind je dit ook? Sluit je dan nu bij ons aan. Samen houden we cultuur levend! Meedoen met onze acties én cultuur, natuur en wetenschap steunen kan al voor € 5 per maand.