Zeven finalisten strijden op 22 mei om de Conservatorium Talent Award 2022

Conservatorium Talent Award (CTA) is een uniek muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van trombone tot contrabas. De beste studenten van zeven Nederlandse conservatoria strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2022.
29 april 2022
Zeven finalisten strijden op 22 mei om de Conservatorium Talent Award 2022
Fotocredits:
Robert Arts

De finalisten van de elfde editie van CTA zijn: Jim van de Klundert (Koninklijk Conservatorium Den Haag), Maarten Combrink (Conservatorium van Amsterdam), Sebastiaan Visser (ArtEZ, Zwolle), Mees Booden (Codarts Rotterdam), Mark Schimmel (Prins Claus Conservatorium Groningen), Fenne Scholten (HKU Utrechts Conservatorium) en Peter Willems (Conservatorium van Maastricht).

Tijdens het gratis te bezoeken dagprogramma speelt iedere finalist een set (met in ieder geval een zelfgeschreven compositie) met eigen band. De kandidaten worden hierop beoordeeld door een vakkundige jury. ’s Avonds treden de kandidaten op met het befaamde Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waarna de prijzen worden uitgereikt. Voor het feestelijke avondprogramma van 22 mei worden er kaarten verkocht via de website van de Verkadefabriek..

Conservatorium Talent Award 

CTA is onderdeel van Jazz in Duketown en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 5.000 om te besteden aan talentontwikkeling en treedt op tijdens Jazz in Duketown 2022. Daarnaast wordt de Mingus-prijs voor de beste compositie uitgereikt. Hieraan is een geldbedrag van € 1.000 verbonden. Deze compositieprijs wordt mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Mingus-fonds, een CultuurFonds op Naam voor jazz en geïmproviseerde muziek.

Met de finalisten en leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw organiseert het Cultuurfonds bovendien workshops voor jonge musici in verschillende Brabantse regio’s.

Een korte impressie


Meer over CTA

Initiator van CTA is Bert Boeren – destijds programmeur voor Jazz in Duketown enjazz-trombonist bij onder meer het Jazz Orchestra of the Concertgebouw alsook docent aan diverse conservatoria. Tijdens het eerste jaar als programmeur ontstond het idee om het Jazz in Duketown festival te verrijken met een Award voor de ondersteuning vanjong talent in de leeftijdscategorie 20 – 25 jaar. Door de beste eindexamenkandidaat van ieder conservatorium in Nederland een podium te geven bij Jazz in Duketown, kan er kennis worden gemaakt met grote talenten in de jazzmuziek. Eerdere winnaars van CTA zijn o.a.: Bram van de Glind (2021), Gijs Idema (2020), Mo van der Does (2019), Prashant Samlal (2018) en Sanne Rambags (2017).