projecten
beeldende kunstZuid-Holland

Wandering poems by Babi Badalov

Met het project 'Wandering poems by Babi Badalov' introduceert Superflus de kunstenaar Babi Badalov in Den Haag zowel binnen verschillende onderwijs- en kunstinstellingen, als in de openbare ruimte. Zijn werk toont een sterke maatschappelijke positionering en verweving van het alledaagse leven met kritische vraagstukken ten aanzien van geopolitieke relaties. Dit doet hij echter op een subtiele, kwetsbare, kleurrijke en toegankelijke wijze, waarmee hij het publiek (woord)spelenderwijs aan het denken zet.


Babi Badalov

Het project kenmerkt zich allereerst door de subtiele stem van Badalov: een stem waarmee hij niet alleen zijn publiek raakt, maar tevens de mensen die participeren in zijn kunstpraktijk. Badalov, oorspronkelijk uit Azerbeidzjaan, woont en werkt tegenwoordig in Parijs maar zijn leven heeft zich grotendeels nomadisch - als politieke vluchteling en asielzoeker - afgespeeld. Trauma's aan autoritaire regimes en politieke vraagstukken over de omgang met mensen en gemeenschappen komen dan ook op geraffineerde wijze terug in zijn kunst. Onder andere door participatieprojecten met mensen uit de omgeving, waarmee hij op non-hierarchische manier samenwerkt - om samen te zoeken naar een stem die ertoe doet. Badalov is daarnaast vrijwel onbekend bij het Nederlandse publiek en daarmee introduceert dit project een uniek persoon - en zijn kunst - in Nederland.

Artist in residence

Het ‘artist residency’ format biedt de tijd en ruimte om het werkproces van Badalov zichtbaar te maken en duurzamere relaties op te bouwen.


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Zuid-Hollandbeeldende kunst

Modest Fashion - Stedelijk Museum Schiedam

Deze fashion hype is een blijvertje

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunst

De Woonkamers van Gouda Oost

Dubbeltentoonstelling met 40 portretten

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunst

Kap Nâh!!

Wie was Marnix Rueb? Een documentaire over de tekenaar achter Haagse Harry.

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunst

Rotterdam Art Ride

Publieke kunst in Rotterdam Zuid.

Bekijk project