projecten
natuurLandelijkLeiden

Beter met planten

De Hortus botanicus Leiden besteed aandacht aan de geneeskrachtige werking van planten uit verschillende regio's met de tentoonstelling ‘Beter met Planten’ van 16 mei tot en met 27 oktober.  

Europese en Aziatische Planten
In de Clusiustuin, het vertrekpunt van de tentoonstelling, zijn geneeskrachtige planten uit Europa te zien. Het onderzoek naar geneeskrachtige planten doet Hortus botanicus Leiden samen met het Universiteit Leiden en de Universiteit in Peking. Er is een wandelgidsje beschikbaar in het Nederlands, Engels en Chinees, waarin 30 planten staan beschreven die zijn onderzocht.

Kinderwandeling: Gif, Groen en Gezond
Bij de kassa is een gratis gidsje verkrijgbaar waarin kinderen kunnen lezen over planten en hun functies en waar deze staan in de Hortus. Het boekje laat kinderen ontdekken welke planten gezond voor ze zijn en welke eetbaar of juist giftig zijn.

Heksentapijt Diana Scherer
Kunstenaar Diana Scherer ontwerpt kunstwerken met wortels. Voor de Hortus ontwerpt zij een heksentapijtje geïnspireerd op de voornaamste bestanddelen van heksenzalf, zoals wolfskers, alruin en bilzekruid. Het kunstwerk wordt ingezaaid op 16 mei en wordt tentoongesteld in de bollenkas.

Combinatie met Rijksmuseum van Oudheden: Middeleeuwse tuinen
Van 2 mei tot en met 2 september is in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de tentoonstelling ‘Middeleeuwse tuinen’ te zien met verhalen over planten, kruiden en bloemenpracht in de Middeleeuwen, van Europa tot het Midden-Oosten, met de Clusiustuin in de Hortus als eindpunt. Er zijn combinatie-tickets beschikbaar.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Bast - De Bomenpodcast

Bast - De Bomenpodcast is een podcast over de weerbarstige band tussen mens en boom. De podcast is gemaakt door de Bomenstichting ter ere van het 50-jarige bestaan in 2020.

Bekijk project
Landelijknatuur

Werkgroep Zeearend Nederland

Onderzoek naar de gedragingen van de zeearend in Nederland

Bekijk project
Landelijknatuur

Plastic Whale Foundation

Projecten vóór plasticvrije wateren

Bekijk project