projecten
monumentenzorgLimburgWeert

Carillon Sint Martinuskerk

Het was tijdens een afscheidsdienst in 2014 dat stadsbeiaardier Frank Steijns ontdekte dat er iets mankeerde aan de cis-klok. De luidklok van de beiaard van de Sint Martinuskerk in Weert klonk blikkerig. Een scheur in de klokwand bleek de oorzaak. Nu hangt er een nieuw carillon, zijn naam: Martinus. 

Op de klok staat een afbeelding van Sint Martinus en de tekst: ‘Mijn naam is Martinus - ik vervang mijn voorgangers uit 1692, 1912 en 1996 - Eijsbouts goot mij anno 2018.’ Op 10 juni 2018 zegende pastoor-deken Franken de Martinusklok tijdens de hoogmis. Enkele dagen later werd de klok naar de klokkenstoel gehesen en werden de 3 andere luidklokken van nieuwe klepels voorzien. Nu behoort de beiaard met 49 klokken en een bereik van 4 octaven weer tot de beste beiaards van Europa.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

LandelijkLimburgmonumentenzorgnatuur

Kasteel Arcen

Kasteel Arcen ontvangt de grote herstelbijdrage.

Bekijk project
Limburg

Pop-up Jazz Club 2023

Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een echte Jazzclub. The Pop-up Jazzclub is een unieke ontmoetingsplek waar je kunt genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Met een avondvullend programma is The Pop-up Jazzclub dé plek voor een gezellige en muzikale avond uit. Van bekende jazzmuzikanten tot een nieuw talent van traditionele jazz tot modern en cross-over, er is voor elke jazzliefhebber wat wils!

Bekijk project
Limburg

Festival MAAS!

Van 8 tot 11 september vindt de eerste editie van Festival MAAS! plaats in Maastricht. Tijdens dit stad brede en interdisciplinaire weekend vol events stroomt de stad over van kunst, theater, sport, kennis en muziek. Je voelt het in de binnenstad en in de wijken: de Mestreechter Geis is uit de fles!

Bekijk project
Limburgnatuur

Uitbreiding Het Peelmuseum

Zoals de Peel in honderd jaar verandert en meegaat met zijn tijd, zo wil Het Peelmuseum haar verhaal over de Peel laten meegroeien met zijn tijd. Moderne landbouw is al lang niet meer het enige Moderne landbouw is al lang niet meer het enige dat het gebied drijft. Nu de samenleving vergrijst en verenigingen, voorzieningen en winkels verdwijnen, investeren inwoners volop in sociale verbinding en investeren ze in natuur met de uitbreiding van een bijenmuseum met grote bijentuin, fokprogramma voor de bijna uitgestorven zwarte bij en educatie over de bij. De nieuwe expositie geeft mensen uitleg over wat ze zelf kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen.

Bekijk project