projecten
natuurLandelijk

De Kleine Plevier overwintert

Frank Majoor doet onderzoek naar de overleving van deze Nederlandse broedvogel tijdens de wintermaanden.

Kleine Plevieren zijn er als de kippen bij als ergens geschikt habitat ontstaat. Onderzoek de afgelopen decennia houdt het aantal Plevieren in een studiegebied rond Arnhem in de gaten. Er is alleen nooit eerder onderzoek gedaan naar de overwintering van deze vogel in Nederland. Waar ze dit doen is dan ook niet bekend.

De kennis over de overwinteringsplaats van vogels is van groot belang voor de interpretatie van de resultaten van overlevingsanalyses. Het is bepalend voor de overlevingskansen voor de vogels, en daarmee voor de stand van het aantal broedvogels in Nederland. De resultaten zullen in vaktijdschriften worden gepubliceerd.

Project gesteund door:

Meester Prikkebeen Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Fête de la Nature

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland vindt plaats op 2 ,3 & 4 september 2022.

Bekijk project
Landelijknatuur

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk project
Landelijknatuur

Bast - De Bomenpodcast

Bast - De Bomenpodcast is een podcast over de weerbarstige band tussen mens en boom. De podcast is gemaakt door de Bomenstichting ter ere van het 50-jarige bestaan in 2020.

Bekijk project
Landelijknatuur

Nature Bits

Sinds 2020 test en ontwikkelt IVN Natuureducatie ‘nature bits’: kortlopende educatieve programma’s waarin jongvolwassenen leren over de natuur. Veel jongeren staan te popelen om de natuur te leren kennen en de handen uit de mouwen te steken. De taal, methoden en organisatiestructuren van oudere generaties stroken echter niet met de denkkaders en behoeften van jongeren vandaag de dag. Nature Bits zijn interactieve leerervaringen, gemaakt voor- en door jongeren, waarin thema’s als ecosysteemherstel en soortherkenning centraal staan.

Bekijk project