projecten
beeldende kunstLandelijk

In the Age of Post-Drought

De tentoonstelling 'In the Age of Post-Drought' verkent de wereldwijde waterproblematiek, en is tot en met zondag 27 oktober te zien op de Dutch Design Week in de Hallen op het Campina-terrein in Eindhoven. 

In the Age of Post-Drought
De rondreizende tentoonstelling van Transnatural is een verkenning van technische ontwerpen en artistieke experimenten, die kunnen bijdragen aan een natuur-vriendelijkere toekomst, waarin watergerelateerde problemen tot het verleden behoren. De problemen worden vanuit vier invalshoeken bekeken: waterschaarste, waterverontreiniging, wateroverlast en woestijnvorming.

Post-Drought door Jun Kamei
Met oog op de stijgende zeespiegel onderzoekt Jun Kamei de kleding die we zullen dragen als we deels in zee leven. Zijn werk 'Amphibio' is een masker waarmee je kunt ademhalen onder water. De inspiratie voor het ontwerp en de technologie komt voort uit insecten zoals de Mono-Lake shore fly, een vlieg die onder water kan leven. 

Clams door Marco Barotti
Geïnspireerd door kokkels als kleine filtratiesystemen presenteert Marco Barotti zijn werk Clams; een kinetische geluidsinstallatie op basis van waterkwaliteit. Geluid en beweging verenigen zich zodat het publiek de waterkwaliteit in realtime kan zien en horen. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

De Tranen van Eros: Moesman, surrealisme en de seksen

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Monet - Tuinen van verbeelding

Tentoonstelling Tuinen van verbeelding

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Jonge Rembrandt - Rising Star

Tentoonstelling van het vroegste werk van Rembrandt

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Dag van de Tentoonstelling

Uitreiking Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs en tentoonstelling ‘Monet – Tuinen van verbeelding’

Bekijk project