projecten
muziekLandelijk

Windows of Opportunity

Windows of Opportunity is een muziekwerkplaats in coronatijd. Het biedt kansen en steun voor jonge makers om voorstellingen te maken die geïnspireerd, gevormd en gevoed zijn door de sterk veranderende wereld en de beperkende corona-maatregelen.

In september 2020 is in reactie op de coronacrisis Windows of Opportunity van start gegaan. Tijdens intensieve, inspirerende residency weken bij Akoesticum werden door 25 jonge musici 10 heel verschillende muziekproducties ontwikkeld.

Het team van 'Windows of Opportunity' ondersteunde de jonge makers met artistieke en zakelijke coaching. Er werden promotievideo's opgenomen om de concertvoorstellingen onder de aandacht te brengen van programmeurs. En er werden ook try-outs in Ede en Utrecht georganiseerd. Iedere productie werd op die manier meerdere malen live uitgevoerd voor publiek. Ze waren bovendien als livestream thuis te volgen voor wie geen kaartje meer kon krijgen of voor alle zekerheid liever thuisbleef.

Windows of Opportunity was in 2020 een succes en de meeste voorstellingen zullen de komende tijd opnieuw te beluisteren en beleven zijn in zalen en op festivals.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit bijzondere project of de muziekproducties beluisteren? Kijk dan op de website van Windows of Opportunity!

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Muziekproductie 'Plant'

Muziekproductie PLANT

Bekijk project
Landelijkmuziek

Pynarello - Milk it Punk

Muziekensensemble Pynarello ontving een bijdrage van € 50.000 uit het CultuurMakersFonds voor hun muziekproductie 'Unlocked'. Helaas hebben zij door de pandemie de live concerten enkele keren moeten verplaatsen. En met geen zicht op de mogelijkheid om op korte termijn voor live publiek op te treden, realiseerde Pynarello in het voorjaar van 2020 een aantal livestreams waarvan de eerste in TivoliVredenburg plaatsvond. Nu er wel weer zicht is op live voorstellingen heeft Pynarello een bijdrage van € 15.000 ontvangen voor de productie die inmiddels 'Milk it Punk' heet.

Bekijk project