projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Het Mooie Kinderboekenfestival

Achttien mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de derde editie van 'Het Mooie Kinderboekenfestival'. Met een levendig programma geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet. 

Wat is er te doen?
De ontdekkingsreis voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de festivallocatie, zowel binnen als buiten. De kleinste bezoekers kunnen in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? of de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer. Oudere kinderen mogen stop motion filmpjes maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, of opstijgen in een heuse raket en leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman of volgen een workshop graffiti spuiten rondom het bizarre boek ZEB.

Festivals in Amsterdam, Den Bosch, Hoogeveen
Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, is het Mooie Kinderboekenfestival uitgebreid naar Den Bosch en Hoogeveen. In 2019 vond het festival plaats op 26 mei en 16 en 23 juni.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project
Landelijkmuziek

Kindermuziekweek

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunsttheater, dans en film

PODCAST | Radio Einstein

Bekijk project