projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Het Mooie Kinderboekenfestival

Achttien mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de derde editie van 'Het Mooie Kinderboekenfestival'. Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, breidt het Mooie Kinderboekenfestival zich in 2019 uit naar Den Bosch en Hoogeveen.

Wat is er te doen?
De ontdekkingsreis voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de festivallocatie, zowel binnen als buiten. De kleinste bezoekers kunnen in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? of de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer. Oudere kinderen mogen stop motion filmpjes maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, of opstijgen in een heuse raket en leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman of volgen een workshop graffiti spuiten rondom het bizarre boek ZEB.

Festivals in Amsterdam, Den Bosch, Hoogeveen
Op 26 mei is de eerste editie in de Tolhuistuin in Amsterdam, bekijk het programma in Amsterdam. Op 16 juni reist het Mooie Kinderboekenfestival naar de Verkadefabriek in Den Bosch. Op zondag 23 juni strijkt het fesitval neer in Theater De Tamboer in Hoogeveen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Into The Great Wide Open

Verhalen rond het muziekfestival op Vlieland

Bekijk project
Landelijknatuur

Plastic Whale Foundation

Projecten vóór plastic vrije wateren

Bekijk project
Landelijkmuziek

NJO Muziekzomer

Festival in Gelderland door jonge, talentvolle musici

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

CODA Paper Art

Kunst van en op papier in Apeldoorn

Bekijk project