projecten
theater, dans en filmOverijsselZwolle

Klassieke muziekpaniek

Klassieke Muziekpaniek is een rijk gevulde, familie theatervoorstelling met als rode draad het bijzondere contact tussen de klassieke componisten - zoals Bach, Beethoven en Mozart - en muziek van nu. 

Verhaal
De twee acteurs/zangers vertellen, spelen en zingen in steeds wisselende rollen het verhaal over een heel bijzonder jongetje, dat niets liever wil dan met Vivaldi de wijde wereld in om leren van Bach, te luisteren naar Beethoven en te spelen met Mozart.

Muzikale afwisseling
Artistiek en muzikaal leider Rik Elings speelt op piano, hammondorgel en dwarsfluit. Daarnaast zijn er een (contra)bassist, drummer/percussionist, klassiek geschoold violiste en twee comedy acteurs/zangers. Diverse korte sketches, improvisaties en uitgeschreven dialogen, live achtergrondmuziek,  uitleg over een muzikaal thema, ontroerende vioolmuziek; er is grote muzikale afwisseling in stijlen en bezettingen. 

Cultuurschip Thor
Dit theaterconcert wordt op 27, 28, 29 en 30 december 2018 acht keer uitgevoerd op het intieme podium van Cultuurschip Thor in de Stadsgracht, midden in het oude centrum van Zwolle, voor families met (of zonder) kinderen vanaf een jaar of acht.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Overijsseltheater, dans en film

De Spaghettirellen

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen.

Bekijk project
Overijsseltheater, dans en film

STORK!

Het theaterstuk laat Hengelo een stuk geschiedenis herbeleven.

Bekijk project
Overijsseltheater, dans en film

De Wilde Deerne

Muziektheater over het wolfsmeisje dat 300 jaar geleden bij Zwolle werd gevonden.

Bekijk project
Overijsseltheater, dans en film

Operatie IJssellinie

Het theaterspektakel over het geheim van de koude oorlog.

Bekijk project