projecten
monumentenzorgLandelijkAlkmaar

Klim naar de hemel

Grote Kerk Alkmaar bestaat 500 jaar en dat wordt gevierd met een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in én rond de Grote Kerk.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op het balkon dat tegen de Grote Kerk aan gebouwd wordt. Ontdek wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet!

Vanaf een loopbrug kun je nu van dichtbij het befaamde ‘Het Laatste Oordeel’, een gewelfschildering van Jacob van Oostsanen, bewonderen. Een unieke gelegenheid om dit meesterwerk van Van Oostsanen, met alle fraaie en bizarre ‘Jeroen Bosch-achtige’ details, van dichtbij te zien. Vanaf het bordes leidt een trap naar boven en wandel je via de dakloop naar de vieringtoren, op bijna 40 meter hoogte.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Restauratie Menagerie Nyenrode

De vogelverblijven op landgoed Nyenrode worden in 2018 gerestaureerd.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Er stond een vrouw in de tuin

De verhalenbundel vormt één lange wandeling door de Nederlandse tuingeschiedenis , waarbij de vrouw als gids is gekozen.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Landgoed Fraeylemaborg imponeert

Een grote herstelbijdrage voor de historische buitenplaats

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Sporen van Smaragd

150 jaar geleden reed de eerste trein in Indonesië tussen de havenstad Semarang en Tangoeng op Java. Aanleiding voor het Spoorwegmuseum om met de tentoonstelling 'Sporen van Smaragd' in te gaan op de rijke historie van de Indonesische spoorwegen.

Bekijk project