projecten
theater, dans en filmLandelijkUtrecht

SPRING Utrecht: performing technology

SPRING geeft een podium aan de technologie. Maar ook aan de menselijkheid. Het programmaonderdeel 'High Tech: Performing Technology' van performance festival SPRING Utrecht toont van 16 tot en met 25 mei werk dat zich bezighoudt met de relatie tussen digitale technologie en de mens.

Mens en Machine
Wat is het verschil tussen een mens en een machine? En hoe gaat de podiumkunst, de kunstvorm bij uitstek die live plaatsvindt terwijl publiek en maker tegelijkertijd in dezelfde ruimte aanwezig zijn, met dat onderwerp om? SPRING 2019 brengt een aantal voorstellingen en installaties bijeen die op de nieuwe technologie en de digitalisering reflecteren (en er soms ook gebruik van maken). 

Ephemeral Data
Ephemeral Data  is een van de performance van Jeroen van Loon, waarin tien dagen lang op de Neude een verschuiving naar een cultuur van vergankelijkheid wordt gevisualiseerd. In Ephemeral Data wordt zand, de grondstof voor glasvezelkabels, gebruikt om een enorme zandmandala in de vorm van het glasvezelnetwerk van de stad Utrecht te maken. Gedurende het festival werkt een groep performers beetje bij beetje, korrel voor korrel aan deze zandmandala. Op de laatste dag om 15:00 uur wissen performers de zandmandala weer helemaal uit. Het enige wat achterblijft is een berg zand. 

SOMETHING (out of nothing)
Deze nieuwe voorstelling en tentoonstelling van Kris Verdonck / A Two Dogs Company en ICK Amsterdam presenteert de mens, de performer, als spook in wereld die zelf steeds meer ‘bespookt’ wordt door technologieën, nakende destructie en tanende democratieën. SOMETHING (out of nothing) gaat in première tijdens SPRING.


Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Rust zacht Billy

Wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven?

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Theater: Jihad van Liefde

Een voorstelling over liefde in tijden van terrorisme

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dancing On The Edge

Bekijk project