Muziek

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke- en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzonder amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.

Nieuws: Personal Trainer winnaar Pop Stipendium 2023

Personal Trainer heeft vanmiddag tijdens Eurosonic Noorderslag het Pop Stipendium 2023 in ontvangst genomen. De winnaar van het Pop Stipendium ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro.

Lees verder!

Project: Jubileum Ricciotti Ensemble

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Meer lezen?

Project: Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Meer lezen?

Muziekproductie Plant

Zangeres Nynke Laverman vraagt op haar eigen muzikale manier aandacht voor het klimaat. De muziekproductie 'Plant' gaat over ons huidige manier van leven: wie willen we zijn als mens en hoe kunnen we meer in balans zijn met de natuur om ons heen? 

Meer lezen?

Popstipendium

Met het Pop Stipendium wil het Cultuurfonds een veelbelovend popartiest of popband bekronen en stimuleren zich verder te ontwikkelen. Drie artiesten worden genomineerd op voordracht van een jury en de winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000. 

Meer weten?

Cultuurfondsbeurzen

Jaarlijks ontvangen tientallen getalenteerde jonge musici de Cultuurfondsbeurs voor een vervolgopleiding of masterclass in het buitenland of een bijdrage voor de aanschaf van een passend instrument.  

Meer weten?

Rogier van Otterloo Prijs

Met de Rogier van Otterloo Award wordt ieder jaar de meest talentvolle Nederlandse, of in Nederland woonachtige, jonge componist, arrangeur, dirigent en/of orkestleider gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen in het gebied tussen klassieke muziek en lichte muziek.

Meer weten? 

Provinciale aanvraag of landelijk?

Wil je een aanvraag doen voor een project met een regionaal karakter? Dan kun je in de regel terecht bij een van onze provinciale afdelingen. Iedere afdeling hanteert haar eigen (aanvullende) voorwaarden en vergaderdata. 

Kijk voor de mogelijkheden op de pagina van jouw provincie.

Vergaderdata & Adviescommissie

Aanvragen worden beoordeeld door onafhankelijke adviescommissies. Verzoeken met een landelijk karakter worden vier maal per jaar behandeld door de Adviescommissie Muziek.  

Een aanvraag doen?

Heb je een mooi project liggen en wil je weten of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage? Lees dan voordat je een aanvraag doet alles over de richtlijnen.  

Ik wil een aanvraag doen!

Meer informatie nodig?

Neem contact op met onze afdeling:

Ellen Overweel, adviseur Muziek: E.Overweel@cultuurfonds.nl

Christiaan de Wolf - Feltkamp, adviesmedewerker Muziek: C.deWolf@cultuurfonds.nl