projecten
Friesland

BROEST

BROEST is een muzikale theatervoorstelling waarin 12 mannen muziek maken met ‘niks’: ze zingen a capella en maken ritmes met van alles dat voorbij komt; hun lichaam (bodypercussie en vocal percussie), tafels, theekopjes, auto’s, stalen rasters, kranten, van alles en nog wat. BROEST speelt in op de discussie rond mannelijkheid in de samenleving. 

foto: Thomas Kooitje

Vragen als: waar ligt een grens, wat is mannelijkheid, hoe kijken mannen tegen mannelijkheid aan en wat verwachten ze eigenlijk aan mannelijkheid van zichzelf? Wat waarderen ze in mannelijkheid, waar hebben ze minder mee? Deze vragen dienen als uitgangspunt voor de voorstelling. De mannelijke muzikaliteit dient daarin als metafoor voor de plek van mannelijkheid in de samenleving. Broest biedt een groep mannelijke zangers een mogelijkheid op verdieping en verbreding van hun kunnen.

‘een muzikale stoere theatervoorstelling met percussie en zang’

 Is er nog wel plaats voor ruige, rauwe kerels in onze maatschappij? Hoe denken mannen daar zelf over? De 12 lefgozers van BROEST zijn daar stevig over aan de tand gevoeld en leverden daarmee zelf input voor de voorstelling. Wat vinden zij stoer en mannelijk aan zichzelf en wat niet? Hoe dealen zij met hun emoties en de steeds vrouwelijker trekken die mannen om ons heen hebben gekregen.
Op de ruige en ongepolijste plek van de fabriek van de Mannen van Staal wordt deze krachtmeting over je uitgestort.

Puur, rauw & eerlijk. What you see is what you get!

BROEST is een compacte indringende performance en is uit te breiden met Indisch eten vooraf van Toko Meis.
Van 18.00 uur tot 20.00 uur kan er gegeten worden in de hal van de Mannen van Staal. We adviseren om het eten vooraf te bestellen vanwege beperkte capaciteit. 
De ‘theater’zaal gaat om 19.15 uur open voor de niet-eters. Om 20.15 uur start de voorstelling.
Kaarten zijn 22,50 per persoon (ex transactiekosten van 1,50 per bestelling) en het Indische eten van Toko Meis is 10,00 per persoon.

Mannen van Staal, Morseweg 19 Leeuwarden

Kaartverkoop: https://tickets.buog.nl/

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

FrieslandFriesland

Culturele Hoofdstad 2018

Mega-project Under De Toer vertelt Friese verhalen, met Leeuwarden als Europese Culturele Hoofdstad van 2018.

Bekijk project
Frieslandtheater, dans en film

Kneppelfreed

Kneppelfreed is een theatervoorstelling op locatie, in het Paleis van Justitie in Leeuwarden, over de persoonlijke worsteling van veel Friestaligen met hun taal en identiteit.

Bekijk project
Friesland

Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer

Tussen 12 en 16 juli 2021 kunnen 75 kinderen per dag (6-13 jaar) uit Leeuwarden en omgeving meedoen aan allemaal gratis workshops op de gebieden beeldende kunst, theater en multimedia. Het project betreft een samenwerking tussen Stoereloer, dbieb, de Podiumschool en videokunstenaar Vincent Schiphorst en alle workshops zijn speciaal voor dit project ontworpen.

Bekijk project
Frieslandbeeldende kunstgeschiedenis & letteren

Wij Vikingen Expo - Fries Museum

Ga je mee vikingen?

Bekijk project