projecten
natuurLandelijk

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Boskalis Beach Cleanup Tour 2022

Zwerfafval in zee is een groot probleem. Uit onderzoek van Stichting De Noordzee blijkt dat de Noordzee steeds schoner wordt, maar het probleem is nog lang niet opgelost. Alles wat je in het dagelijks leven gebruikt, kun je dan ook tegenkomen op het strand. Van piepschuim tot visnet; van snoepverpakking tot wattenstaafje. Om afval te bestrijden moet je het bij de bron aanpakken. Voor de stichting is opruimen een manier om aandacht te vragen voor het afvalprobleem, maar het echte doel is voorkomen dat afval überhaupt in de natuur terechtkomt.

Je kunt je nu inschrijven voor de negende editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour in 2022. In augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes de héle Noordzeekust op. Sinds 2013 heeft Stichting De Noordzee samen met 17.330 enthousiaste vrijwilligers al 99.150 kilo afval van de stranden gehaald. Doe jij dit jaar ook mee?

Ecologiedagen

 De meeste mensen kennen de Noordzee vooral door het strand en de duinen. Maar de Noordzee zelf kan met haar grijze water ongrijpbaar, donker en ver weg zijn. Terwijl zij een schat aan kleurrijke planten, verrassende vissen en prachtige zeezoogdieren herbergt, ónder het wateroppervlak. Tijdens de Tour van dit jaar nemen we op een aantal etappes een ‘Duik in het diepe’, mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds.

Tijdens vier ecologiedagen wordt je meegenomen in een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Ecologen van Stichting De Noordzee zijn aanwezig samen met experts van andere organisaties om je te vertellen over deze wereld, maar vooral om het te laten zien. Zo is er tijdens de vier dagen een bijzonder programma voor je gemaakt waar je zonder je in te schrijven aan mee kunt doen. Je hoeft alleen maar te komen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Fête de la Nature

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland vindt plaats op 2 ,3 & 4 september 2022.

Bekijk project
Landelijknatuur

Bast - De Bomenpodcast

Bast - De Bomenpodcast is een podcast over de weerbarstige band tussen mens en boom. De podcast is gemaakt door de Bomenstichting ter ere van het 50-jarige bestaan in 2020.

Bekijk project
Landelijknatuur

Nature Bits

Sinds 2020 test en ontwikkelt IVN Natuureducatie ‘nature bits’: kortlopende educatieve programma’s waarin jongvolwassenen leren over de natuur. Veel jongeren staan te popelen om de natuur te leren kennen en de handen uit de mouwen te steken. De taal, methoden en organisatiestructuren van oudere generaties stroken echter niet met de denkkaders en behoeften van jongeren vandaag de dag. Nature Bits zijn interactieve leerervaringen, gemaakt voor- en door jongeren, waarin thema’s als ecosysteemherstel en soortherkenning centraal staan.

Bekijk project