projecten
muziek

Festival Klaterklanken 2022

Klaterklanken is een klassiek muziekfestival op 17 juli op buitenplaats Elswout, 23 juli bij Kasteel Weldam, 24 juli op Landgoed de Haere en 4 september bij Kasteel Rosendael.

Klaterklanken is het festival waar jonge professionele musici klassieke en moderne muziek in een brede context zetten en zich laten inspireren door de natuur en cultuur van Elswout.  Klaterklanken is er voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber maar ook de prille klassieke muziekfans zoals gezinnen met jonge kinderen. 

De concerten zijn kort, kleinschalig, zeer divers en vinden plaats op prachtige plekken. De concertwandelingen vormen het kloppend hart van Klaterklanken. Tussen de veldbloemen in het gras of onder de takken van een oude eik krijgt het publiek korte concerten en een breed scala aan muziekstijlen voorgeschoteld. Op alle locaties wordt een randprogramma aangeboden en dit jaar zal het MAAT Saxophone Quartet een extra concert geven rond de Portugese Fado. Voor of na je concertwandeling kan je genieten van de gloednieuwe voorstelling van Greener Grass, meedansen op klassieke muziek in de Silent Disco of jong talent spotten op het SEM podium of als loslopende Miniatuurtjes op het landgoed. En er zijn familievoorstellingen voor kinderen van 1 tot 12 jaar. 

Programma

17 juli: buitenplaats Elswout

23 juli: Kasteel Weldam

24 juli: Landgoed de Haere

4 september: Kasteel Rosendael


Meer weten over het festival en het programma? Kijk op de website van het festival.

Bijdrage Cultuurfonds

Het festival heeft van de afdeling muziek van het Prins Bernhard Cultuurfonds hun gevraagde bijdrage van €25.000,00 gekregen. Ondanks het toegenomen aantal festivals in de buitenlucht en op niet reguliere podia, is Klaterklanken een interessante toevoeging aan het aanbod en de editie van 2021 was een succes. De plannen voor uitbreiden van het festival met name op het gebied van jong talent waren duidelijk en het Cultuurfonds stimuleert dit.
 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Sencity Festival 2022

Sencity Festival is een belevingsfestival geïnspireerd op het niet of minder kunnen horen van muziek. De zintuigprikkelende toepassingen die wij inzetten dragen derhalve bij aan de toegankelijkheid voor een bredere doelgroep.

Bekijk project
muziek

aankoop muziekinstrumenten Stichting Instrumentendepot Leerorkest

De aanvrager wendt zich tot het Cultuurfonds voor aanschaf van diverse instrumenten, accessoires en een bijdrage voor het project 300 Harpen. Met name betreft het instrumenten in kindermaten, die minder vaak worden gedoneerd door schenkers via de geefacties aan het depot. Accessoires zijn nodig omdat veel van de gebruikte muziekinstrumenten die uit donatie zijn ontvangen, incompleet of versleten zijn. Tot slot wil men de bijdrage van het Cultuurfonds inzetten voor de actie 300 harpen. Doelstelling is om 300 ingenieus en speciaal voor het Instrumentendepot ontworpen nieuwe kinderharpen aan te schaffen die vier keer voordeliger zijn dan hetzelfde model in traditionele bouw.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project