projecten
beeldende kunstLandelijkRotterdam

Party People

"We wilden een tentoonstelling maken die helemaal uit deze stad komt. Dus iemand die met een goed idee zou komen, kreeg de kans een tentoonstelling te maken." zei Paul van der Laar, directeur van Museum Rotterdam in een interview met RTV Rijnmond. Die openheid leidde tot de tentoonstelling 'Party People': een ode aan nachtleven van Rotterdam vanaf de jaren negentig tot nu.

Party People
Party People is een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90.  In die jaren kwamen mensen van over de hele wereld naar Rotterdam voor de dancemuziek. Party People wordt een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of fervent clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf zaterdag

Gastcuratoren
"Mensen zijn vleesgeworden robots met een telefoon eraan vast, ik wil ze weer tot leven wekken," zei Ted Langenbach onlangs in een interview met de Volkskrant. De 59-jarige man achter de legendarische en onlangs heropende Rotterdamse club Now & Wow is één van de twee gastcuratoren van de tentoonstelling. Hij doet het samen met woordkunstenaar Derek Otte, die de afgelopen twee jaar stadsdichter van Rotterdam was. Zijn zin "meerdere wegen leiden naar dromen" staat boven de entreehal van de centrale bibliotheek in Rotterdam. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

Welkom Today

Inclusieve tentoonstelling over stadje Welkom in Zuid-Afrika

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

NATURE – Design Triennial 2019

Wereldtop van designinnovaties in Kerkrade én New York

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Maria Lassnig - Ways of Being

Overzichtstentoonstelling van de Oostenrijkse kunstenaar

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Fashion Statements

Modetentoonstelling in het Amsterdam Museum

Bekijk project