projecten
theater, dans en filmLandelijk

The Protagonist

In de nieuwste voorstelling The Protagonist van Dunja Jocic volgen we een narcistische, kille jonge vrouw. Dunja Jocic is een van de spannende nieuwkomers in de Nederlandse dans door de karakteristieke de manier waarop haar elektrisch geladen danstaal is ingebed in een poëtisch totaalkunstwerk. 

The Protagonist
In haar dwangmatige computerverslaving heeft de hoofdpersoon zich vereenzelvigd met de digitale wereld. Steeds dieper raakt ze verstrikt in deze wereld en steeds moeilijker wordt het om zich staande te houden in de verschillende realiteiten die ze met anderen deelt. Overspoeld door de dwingende overvloed aan informatie, wil ze weer grip op haar leven krijgen en neemt het rigoureuze besluit offline te gaan. Haar plotse toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt een stroom aan surrealistische dagdromen. De vrouw moet vechten voor het behoud van haar identiteit. 

Dunja Jocic
Dunja Jocic (Belgrado, 1978) begon al als klein kind met ritmische gymnastiek, en was de jongste deelnemer van de 1992 World Cup in Brussel. Ze maakte deel uit van het Olympisch Team tot 1996. Ze moest hiermee stoppen vanwege het sluiten van haar landsgrenzen als gevolg van politieke spanningen. Toen ze zich inschreef aan de balletschool Lujo Davico in Belgrado vond ze een vervanging. Ze studeerde door aan de Rotterdamse Dansacademie. Sindsdien is ze werkzaam als freelance danseres. Dunja Jocic heeft in Nederland naam gemaakt als een van de gezichtsbepalende dansers van Club Guy & Roni. Sinds enige jaren legt ze zich toe op het maken van haar eigen voorstellingen en het regisseren van dansfilms.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Marvellous

Musical als ode aan het superheldengenre

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

George en Eran worden racisten

Actuele komedie over de gevoeligheden van het racismedebat

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Motors - Huilen in je helm

Vriendschap en escapisme met motor als smeermiddel

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

IDFA on Stage

Vier documentaires mét podiumkunst

Bekijk project