projecten
monumentenzorgLandelijkBreukelen

Restauratie Menagerie Nyenrode

Landgoed Nyenrode telt 27 monumenten, waaronder de menagerie op een eiland op het landgoed. Het bestaat uit een complex van vogelverblijven en bijgebouwen.

Je vindt er een eendenkooi, een volière en fazantenverblijf, duivenhokken, een voederhuisje en een speelprieel. De gebouwtjes van de Menagerie van Nyenrode zijn allemaal rijksmonumenten.

In 2018 wordt de menagerie gerestaureerd. De Menagerie is aangelegd onder kasteeleigenaar Michiel Onnes (1878 - 1972). Die herstelde kasteel Nyenrode en het bijbehorende landgoed in het begin van de twintigste eeuw in oude stijl, na enkele decennia van verval.

Dit tijdsgewricht, dat bekend staat als de belle époque, was bij uitstek een periode waarin mensen wilden laten zien dat ze het goed voor elkaar hadden. Een mooie collectie exotische vogels paste goed bij de status van Onnes als kasteelheer. De Menagerie wordt nu weer in volle glorie hersteld en kan dan weer onderdak bieden aan een kleurrijke verzameling vogels, net als honderd jaar geleden.

Project gesteund door:

Pfältzer-Birnie Fonds

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Herstel Jongerius hoofdkantoor

De excentrieke villa worden op initiatief van zijn kleinkinderen in oude luister hersteld.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Het Huis met de Hoofden

Restauratie van de gevelornamenten

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Klim naar de hemel

Ontdek wat de Grote Kerk in Alkmaar al 500 jaar ziet!

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Er stond een vrouw in de tuin

De verhalenbundel vormt één lange wandeling door de Nederlandse tuingeschiedenis , waarbij de vrouw als gids is gekozen.

Bekijk project