projecten
muziekLandelijk

Talenttraject Jong Metropole

In maart 2020 speelt Jong Metropole een programma rond onder andere de muziek van fusionjazz-collectief Snarky Puppy. Jamison Ross, Snarky’s drummer (tevens een goede zanger) voegt zich bij Jong Metropole, dat onder leiding staat van Metropole chef-dirigent Jules Buckley.

De concertreeks maakt deel uit van het talenttraject Jong Metropole 2019/2020 dat door het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt ondersteund, in samenwerking met de Keep an Eye Foundation. Beide organisaties zijn enthousiaste pleitbezorgers van kunst en cultuur en ondersteunen de komende jaren een aantal jongtalentprojecten, waarvan Jong Metropole het eerste project is.

Programma

Vrijdag 13 maart 2020 Theaters Tilburg
Zondag 15 maart 2020 Paradiso, Amsterdam
Maandag 16 maart 2020, TivoliVredenburg, Utrecht

Jong Metropole

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugdorkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO). Voor studenten is meedoen aan Jong Metropole een unieke kans om via een buitengewoon talentontwikkelingsprogramma praktijkervaring op te doen. Het is de enige plek waar symfonische pop en jazz door studenten beoefend wordt.

Studenten doen ervaring op in de unieke Metropole-formatie en op bijzondere podia. In de huidige muziekwereld vervagen de genres en van musici wordt steeds meer flexibiliteit in speelstijl verwacht. Deze ervaring doen studenten op bij Jong Metropole. Naast deze springplank voor hun muzikale cv, brengt Jong Metropole vriendschappen voor het leven.

Jules Buckley

Dirigent/arrangeur Jules Buckley is sinds 2013 chef-dirigent van het Metropole Orkest en tevens oprichter van The Heritage Orchestra. In 2016 stond Jong Metropole ook al onder leiding van Jules.

De Engelsman werkte in het verleden samen met artiesten als jazzsensatie Jacob Collier, singer-songwriter Emili Sandé en rockband Arctic Monkeys.

Kaarten

De details over de concertreeks en links naar de kaartverkoop staan op de site van Jong Metropole.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Muziekproductie 'Plant'

Muziekproductie PLANT

Bekijk project
Landelijkmuziek

Pynarello - Milk it Punk

Muziekensensemble Pynarello ontving een bijdrage van € 50.000 uit het CultuurMakersFonds voor hun muziekproductie 'Unlocked'. Helaas hebben zij door de pandemie de live concerten enkele keren moeten verplaatsen. En met geen zicht op de mogelijkheid om op korte termijn voor live publiek op te treden, realiseerde Pynarello in het voorjaar van 2020 een aantal livestreams waarvan de eerste in TivoliVredenburg plaatsvond. Nu er wel weer zicht is op live voorstellingen heeft Pynarello een bijdrage van € 15.000 ontvangen voor de productie die inmiddels 'Milk it Punk' heet.

Bekijk project