projecten
theater, dans en filmLandelijkAmsterdam

IDFA on Stage

IDFA on Stage presenteert voor het eerst vier unieke voorstellingen waarin de ruimte tussen documentaire en podiumkunst wordt opgezocht.

Anniversary of the Revolution
Dziga Vertov's volledige gerestaureerde Anniversary of the Revolution (1918) wordt opnieuw tot leven gebracht in Tuschinski 1 op dinsdag 20 november, met live klassieke én elektronische muziek die het jaar van de revolutie verbindt met het nu. Dit project is een initiatief van de Russische filmhistoricus Nikolai Izvolov in samenwerking met het film- en fotoarchief in Krasnogorsk.

£¥€$ (LIES)
Interactieve theaterervaring waarin je voor één keer in de stoel van de superrijke één procent zit, aan de knoppen van onze economie. De IDFA-voorstelling op dinsdag 20 november in Splendor is uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor de voorstellingen op 27, 28 en 29 november in De Brakke Grond, meer info vind je hier. 

Nature's Nickelodeons
Ervaar de natuurdocumentaire als nooit tevoren in deze performance, waarin experimentele kunstenaars de traditionele natuurfilm op zijn kop zetten. Curator Amy Cutler doet in deze performance op zondag 18 november een poging om de taal en inhoud van de natuurdocumentaire te hacken. Ze wordt daarbij gesteund door een gezelschap experimentele kunstenaars uit vele uiteenlopende disciplines, onder wie beatboxer Jason Singh, synth-muzikant Bridget Hayden, harpist Serafina Steer en de instant composers van het Genetic Choir. 

Vida a bordo
Hoe is het om te leven op een vrachtschip? In deze documentaire gaan we op reis aan boord van het vrachtschip Explorador. Schoonmaken, het koken, de verveling, de angst, de schoonheid: heel ons leven met al zijn banale en euforische kanten komt voorbij op deze visuele trip. In de vele ritmisch gemonteerde close-ups van de bemanning en de machineonderdelen, gaan mens en machine een machtig verbond aan. Te zien op 17, 18, 21 en 25 november.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Stil of ik schiet

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Rust zacht Billy

Wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven?

Bekijk project