projecten
Zuid-Holland

Madam Scrooge

Madam Scrooge, een hartstochtelijke bewerking door Opera Spanga van Dickens’ klassieker A Christmas Carol. Aangrijpend muziektheater over hoe ongeremde gulzigheid - de basis van ons verziekt financieel klimaat - de kloof tussen arm en rijk steeds dieper maakt.

Komende winter transformeert de grootste vrek aller tijden, Scrooge, zich tot Madam Scrooge. Ze heeft zich rillend in haar bontmantel verschanst achter haar muur van munten. Niets dringt door tot haar koude hart, totdat…

Over Opera Spanga

Stichting Spanga het Verona van Weststellingwerf (OPERA SPANGA) produceert sinds 1989 op eigenzinnige wijze opera’s en operafilms in het Friese plaatsje Spanga. Het gezelschap zet zich in om het medium opera springlevend te houden; alleen de onvoorspelbaarheid is voorspelbaar. De locatie, het kleine dorpje Spanga (200 inwoners) draagt bij aan het succes.  

Bijdrage Cultuurfonds

De afdeling Zuid-Holland van het Cultuurfonds heeft 7.500 euro bijgedragen aan de voorstelling Madam Scrooge. Ondanks de serieuze thematiek heeft de voorstelling een luchtig karakter en trekt een opvallend divers publiek, vandaar dat Opera Spanga deze toekenning heeft gekregen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Zuid-Hollandbeeldende kunst

Wandering poems by Babi Badalov

Met dit project introduceert Superflus de kunstenaar Babi Badalov in Den Haag zowel binnen verschillende onderwijs- en kunstinstellingen, als in de openbare ruimte. Zijn werk toont een sterke maatschappelijke positionering en verweving van het alledaagse leven met kritische vraagstukken ten aanzien van geopolitieke relaties. Dit doet hij echter op een subtiele, kwetsbare, kleurrijke en toegankelijke wijze, waarmee hij het publiek (woord)spelenderwijs aan het denken zet.

Bekijk project
Zuid-Holland

Boijmans Hillevliet Online: de droomwerkplaats

Begin 2020 is Boijmans een luisterpost gestart op Hillevliet 90. Hier gaan we in gesprek met de buurt, collega’s en makers die bijdragen aan cultuur in Rotterdam Zuid. Iedereen is welkom bij deze ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en talentvolle makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of eraan deelnemen.

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunstmuziek

EXPO | Black Album / White Cube

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunstgeschiedenis & letteren

Neko. De kat in de Japanse kunst

Ook in Japan zijn ze gek op katten

Bekijk project