projecten
muziekLandelijkDelft

MOJO Backstage

Museum Prinsenhof Delft viert het vijftigjarig bestaan van MOJO met de tentoonstelling MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrieDe tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het Delftse bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Nu te zien tot en met 1 september.

Backstage
Bezoekers ontdekken wat er achter de schermen zoal bij komt kijken om een grootschalig muziekevenement te organiseren, maar kruipen ook in de huid van de artiest. Originele affiches, videoclips, toegangsbewijzen en foto’s nemen de bezoeker mee op een trip down memory lane. In Virtual Reality krijgen ze een backstage-ervaring bij een concert van Nederlands populairste rapper Ronnie Flex in AFAS Live.

Vijftig jaar MOJO
Gedreven door zijn passie voor popmuziek start Delftenaar Berry Visser in 1968 het eenmansbedrijf MOJO Concerts. Met enige bluf weet hij in Londen meerdere bands te strikken voor het eerste meerdaagse festival van Nederland: het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos. Kort daarna haakt Leon Ramakers aan, eerst als Berry’s assistent en al snel als zijn partner. Wat ooit begon als eenmansbedrijf in Delft, is uitgegroeid tot Nederlands marktleider in de muziekindustrie met een Amerikaanse wereldspeler (Live Nation) als eigenaar. Sinds het eerste stadionconcert met Bob Dylan is er geen beroemdheid te bedenken die niet door MOJO op het Nederlandse podium is gezet. 

Playlist MOJO Backstage
Alvast in de stemming komen? Op Spotify is een playlist bij te tentoonstelling te vinden. Van klassiekers als 'Got My Mojo Working' en 'Purple Rain' tot hedendaagse hits van De Jeugd Van Tegenwoordig en Ronnie Flex. In de playlist vind je nummers van artiesten die allemaal aan bod komen in de tentoonstelling.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Kindermuziekweek

Bekijk project
Landelijkmuziek

Talenttraject Jong Metropole

talenttraject Jong Metropole 2019/2020

Bekijk project
Landelijkmuziek

Le Guess Who? 2019

Het toonaangevende festival voor ontdekking, samenwerking en muzikaal grenzen verleggen.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Méér muziek in de klas

Structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen

Bekijk project