projecten
beeldende kunstLandelijkAmsterdam

Rembrandt's Social Network

Met de tentoonstelling 'Rembrandt’s Social Network' geeft het Rembrandthuis de aftrap voor het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na zijn dood. Alle aandacht gaat uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Hoe werd het genie geholpen? En hoe werd hij uitgedaagd? Te zien tot en met 19 mei 2019.

Sociale netwerken in de Gouden Eeuw
Het veel bestudeerde werk van Rembrandt wordt in deze tentoonstelling op een originele manier benaderd. Het beeld van Rembrandt als eenzaam genie wordt genuanceerd en voor het eerst wordt in een tentoonstelling het belang van Rembrandts netwerk centraal gesteld. Er is de laatste jaren veel onderzoek verricht naar de manier waarop kunstenaars zich tijdens de Gouden Eeuw binnen sociale netwerken positioneerden, alsook naar het belang daarvan voor het succes van een kunstenaar.

Titus van Rijn
Een bijzondere bruikleen is het portret van Titus van Rijn (1641-1668), uit het Baltimore Museum of Art, dat nooit eerder op een tentoonstelling in Europa is getoond. Rembrandt's enige overlevende kind uit zijn huwelijk met Saskia van Uylenburgh stond meerdere malen portret voor zijn vader. Hij hielp Rembrandt om de zaken weer op de rit te krijgen na een faillissement.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkbeeldende kunst

MuseumTV

Online platform met het actuele tentoonstellingsaanbod

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

De Laatste Aai

Tentoonstelling over rouw rondom (huis)dieren

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Welkom Today

Inclusieve tentoonstelling over stadje Welkom in Zuid-Afrika

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

NATURE – Design Triennial 2019

Wereldtop van designinnovaties in Kerkrade én New York

Bekijk project