projecten
muziekNoord-Holland

De Vrijdagavonden van Splendor

Tijdens de Vrijdagavonden van Splendor geniet je vanaf augustus t/m kerst 2020 elke vrijdagavond van de mooiste live muziek. Het voormalige badhuis in het centrum van Amsterdam is een culturele vrijplaats waar 50 muzikanten kunnen dromen, creëren, werken en experimenteren. Het publiek staat daarbij voorop.

Splendor wordt gerund door 50 muzikanten. Bijzonder aan de culturele vrijplaats is dat de podiumkunstenaars onafhankelijk van overheid en politieke instanties kunnen maken waarvan zij vinden dat mensen dat moeten kunnen zien, voelen en horen.

Het muziekhuis wordt voor het grootste deel gefinancierd door de lidmaatschappen van publieksleden. 

Splendor richt zich niet op één bepaalde muziekstijl. Het spectrum gaat van klassiek naar jazz en van westerse naar oosterse muziek.

Livemuziek én online streams

In het project De Vrijdagavonden van Splendor worden elke week twee van hen aan elkaar gekoppeld: een maker – een musicus die zijn eigen programma’s creëert, componeert en schrijft – en een performer – een musicus die gespecialiseerd is in op zeer hoog niveau door anderen geschreven muziek uitvoeren. 

Samen maken ze in één dag een concertprogramma van maximaal een uur, repeteren het en voeren het ’s avonds twee of drie keer uit. Een klein publiek (maximaal 22 leden i.v.m. de 1,5-meterregel) kan daar live van genieten, en een grotere groep Splendorleden volgt de live-stream thuis.

Vanaf 1 augustus tot Kerst is er 20 weken op rij dit Vrijdagavond-concert. In het weekend erná verschijnt er een compilatie op het Splendor-YouTubekanaal, zichtbaar voor iedereen. 

Het Cultuurfonds steunt Splendor

Het Cultuurfonds heeft geadviseerd een bijdrage toe te kennen van 25.000 euro. Mokums Mecenaat zou dan 20.000 euro financieren. 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Noord-Hollandmuziek

De uitvinders van

Terug naar de oorsprong van verschillende muziekgenres

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunstmuziek

Polke vs. Blaudzun - Cobra Museum

Topcombinatie: schilderkunst en muziek

Bekijk project
Noord-Hollandmuziektheater, dans en film

Ritratto: Online Opera Première

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunstmuziektheater, dans en film

Kotomisi, de kracht van klederdracht

Misi heeft haar feestjurk aan!

Bekijk project