projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Podcast NeverEndingStories

NeverEndingStories is een boekentalkshow van uitgeverij ROSE stories. Hierin worden de verhalen die ons en ons wereldbeeld gevormd hebben besproken. Wat leerde het sprookje Doornroosje ons over liefde en prinsen op witte paarden? Waarom worden de boeken van Jane Austen gelezen van Iran tot Groenland? Waarom spreekt het verhaal van Jeanne d’Arc zo tot de verbeelding? De ene keer staat een boek of een verhaal centraal en de andere keer een schrijver, personage of specifiek thema.

NeverEndingStories is een uniek inclusief literair platform in live show en livestream, podcast en boekenclub format dat een breed en cultureel-divers publiek uit Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden bereikt en verbindt. Het concept is losjes geïnspireerd op het bekende en in Amerika immens populaire Oprah’s Book Club, met eveneens een sterke focus op community building. Door zowel in Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden te produceren en door in elke aflevering een diverse mix van panelleden uit Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden aan te laten schuiven, faciliteert de podcast de onmisbare uitwisseling tussen deze landen over de moeilijkheden en kansen binnen de superdiverse samenleving, waardoor het maatschappelijk debat sterk verbreed en verrijkt kan worden.

Luisteren?

Luister op Spotify of Soundcloud naar deze bijzondere podcast.  

Meer informatie

NeverEndingStories wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam West en Literatuur Vlaanderen en wordt gemaakt in samenwerking met De Buren en VondelCS. Kijk op de website van ROSE stories voor meer informatie.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkgeschiedenis & letteren

Erasmus: Dwarsdenker

Biografie 'Erasmus, dwarsdenker' door Sandra Langereis.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Vertaaldag 2020

Bekijk project
Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Fixdit Podcast: Moderne klassiekers

Schrijverscollectief Fixdit maakt in samenwerking met De Gids de Fixdit Podcast. Om de twee maanden wordt hierin een moderne klassieker belicht, geschreven door een vrouw. Jannah Loontjens en Annelies Verbeke interviewen om beurten kenners over deze opmerkelijke literaire werken, die in hun eigen tijd bekend waren maar in de vergetelheid zijn geraakt.

Bekijk project