projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Podcast NeverEndingStories

NeverEndingStories is een boekentalkshow van uitgeverij ROSE stories. Hierin worden de verhalen die ons en ons wereldbeeld gevormd hebben besproken. Wat leerde het sprookje Doornroosje ons over liefde en prinsen op witte paarden? Waarom worden de boeken van Jane Austen gelezen van Iran tot Groenland? Waarom spreekt het verhaal van Jeanne d’Arc zo tot de verbeelding? De ene keer staat een boek of een verhaal centraal en de andere keer een schrijver, personage of specifiek thema.

NeverEndingStories is een uniek inclusief literair platform in live show en livestream, podcast en boekenclub format dat een breed en cultureel-divers publiek uit Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden bereikt en verbindt. Het concept is losjes geïnspireerd op het bekende en in Amerika immens populaire Oprah’s Book Club, met eveneens een sterke focus op community building. Door zowel in Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden te produceren en door in elke aflevering een diverse mix van panelleden uit Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden aan te laten schuiven, faciliteert de podcast de onmisbare uitwisseling tussen deze landen over de moeilijkheden en kansen binnen de superdiverse samenleving, waardoor het maatschappelijk debat sterk verbreed en verrijkt kan worden.

Luisteren?

Luister op Spotify of Soundcloud naar deze bijzondere podcast.  

Meer informatie

NeverEndingStories wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam West en Literatuur Vlaanderen en wordt gemaakt in samenwerking met De Buren en VondelCS. Kijk op de website van ROSE stories voor meer informatie.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Podcastserie ‘Moestuinen met historische wortels’

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin. Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. De luisteraar maakt kennis met uiteenlopende moestuinen verspreid over Nederland en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. Geniet na het luisteren extra van uw eigen bezoek aan de moestuinen!

Bekijk project
Landelijknatuur

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

State of Fashion

State of Fashion 2022 I Ways of Caring is een 5-weken lange modebiënnale, gericht op het herstel van verbroken verbanden in de modewereld.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Tentoonstelling Come Alive

COME ALIVE (CA) is een tentoonstelling van Stichting Niet Normaal INT in Muntgebouw Utrecht van juni tot en met31 juli 2022, met installaties, dans, films, games, geur, sound en performances. De tentoonstelling gaat over erotiek als levenskracht en hoe dit ons kan helpen om in tijden van bestaansonzekerheid opnieuw contact te maken met onszelf en anderen.

Bekijk project