projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Podcast NeverEndingStories

NeverEndingStories is een boekentalkshow van uitgeverij ROSE stories. Hierin worden de verhalen die ons en ons wereldbeeld gevormd hebben besproken. Wat leerde het sprookje Doornroosje ons over liefde en prinsen op witte paarden? Waarom worden de boeken van Jane Austen gelezen van Iran tot Groenland? Waarom spreekt het verhaal van Jeanne d’Arc zo tot de verbeelding? De ene keer staat een boek of een verhaal centraal en de andere keer een schrijver, personage of specifiek thema.

NeverEndingStories is een uniek inclusief literair platform in live show en livestream, podcast en boekenclub format dat een breed en cultureel-divers publiek uit Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden bereikt en verbindt. Het concept is losjes geïnspireerd op het bekende en in Amerika immens populaire Oprah’s Book Club, met eveneens een sterke focus op community building. Door zowel in Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden te produceren en door in elke aflevering een diverse mix van panelleden uit Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden aan te laten schuiven, faciliteert de podcast de onmisbare uitwisseling tussen deze landen over de moeilijkheden en kansen binnen de superdiverse samenleving, waardoor het maatschappelijk debat sterk verbreed en verrijkt kan worden.

Luisteren?

Luister op Spotify of Soundcloud naar deze bijzondere podcast.  

Meer informatie

NeverEndingStories wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam West en Literatuur Vlaanderen en wordt gemaakt in samenwerking met De Buren en VondelCS. Kijk op de website van ROSE stories voor meer informatie.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkgeschiedenis & letteren

Vertaaldag 2020

Bekijk project
Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkbeeldende kunst

Oudroze

Oudroze is een project dat haar reis begint in Amsterdam. Dertig kleurrijke portretten en verhalen van een diverse groep 70+ lhbti personen zijn te zien bij het homomonument. Hun levenservaringen vormen de schakel tussen het verleden, heden en de toekomst. Ervaringen die de ouderen en de jongeren generaties verbindt en de sociale acceptatie van lhbtiqa+ personen bevordert.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Tentoonstelling 'Azteken. Mens achter de mythe'

Een tentoonstelling van Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen over de Azteken in het Museum van Wereldculturen, met recent opgegraven archeologische schatten die voor het eerst buiten Mexico te zien zijn.

Bekijk project