projecten
geschiedenis & letterenLandelijk

Podcast NeverEndingStories

NeverEndingStories is een boekentalkshow van uitgeverij ROSE stories. Hierin worden de verhalen die ons en ons wereldbeeld gevormd hebben besproken. Wat leerde het sprookje Doornroosje ons over liefde en prinsen op witte paarden? Waarom worden de boeken van Jane Austen gelezen van Iran tot Groenland? Waarom spreekt het verhaal van Jeanne d’Arc zo tot de verbeelding? De ene keer staat een boek of een verhaal centraal en de andere keer een schrijver, personage of specifiek thema.

NeverEndingStories is een uniek inclusief literair platform in live show en livestream, podcast en boekenclub format dat een breed en cultureel-divers publiek uit Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden bereikt en verbindt. Het concept is losjes geïnspireerd op het bekende en in Amerika immens populaire Oprah’s Book Club, met eveneens een sterke focus op community building. Door zowel in Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden te produceren en door in elke aflevering een diverse mix van panelleden uit Nederland, België en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden aan te laten schuiven, faciliteert de podcast de onmisbare uitwisseling tussen deze landen over de moeilijkheden en kansen binnen de superdiverse samenleving, waardoor het maatschappelijk debat sterk verbreed en verrijkt kan worden.

Luisteren?

Luister op Spotify of Soundcloud naar deze bijzondere podcast.  

Meer informatie

NeverEndingStories wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam West en Literatuur Vlaanderen en wordt gemaakt in samenwerking met De Buren en VondelCS. Kijk op de website van ROSE stories voor meer informatie.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkgeschiedenis & letteren

De zure stad - Een biografie van tafelzuur in Amsterdam

Deze biografie van het welbekende tafelzuur in Amsterdam schetst de geschiedenis en het verhaal van het Amsterdamse zuur. De zure stad is een visuele biografie van een wijk, haar bewoners en een eetcultuur. Door middel van ruim vierhonderd sprekende archiefbeelden laat het zien hoe het zuur bepalend is geweest voor de culturele identiteit van Amsterdam. De augurken, uitjes en haringen schilderen de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad Amsterdam.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

De Jurk en het Scheepswrak

In 2014 wordt in een scheepswrak voor de kust van Texel door amateurduikers de schat van de eeuw gevonden: een schitterende verzameling persoonlijke voorwerpen uit de 17e eeuw: boeken, jurken, kaftans, een make-up tafel met inhoud en tal van exotische handelswaar. In de podcast en interactieve duik genaamd 'De Jurk en het Scheepswrak' wordt het wrak en het wetenschappelijk onderzoek naar de vondsten toegankelijk maken voor een groot publiek. In de interactive kan door de gebruiker naar de bodem van de Waddenzee gedoken worden om de vondsten te ontdekken. In de podcast worden de verschillende theorieën over de eigenaar van de jurk en de overige vondsten als in een wetenschapsdetective onderzocht. Komen de wetenschappers erachter? De podcast en de interactieve duik worden ondersteund door de gelijknamige tv-serie die op NPO2 wordt uitgezonden.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival.

Bekijk project
Landelijkgeschiedenis & letteren

Vrijheid, vetes, vagevuur

Van 10 september 2022 tot en met 7 mei 2023 presenteert het Fries Museum Vrijheid, Vetes, Vagevuur: de middeleeuwen in het Noorden. De tentoonstelling toont nieuwe wetenschappelijke inzichten over de samenleving van het noorden in de volle en late middeleeuwen.

Bekijk project